/
Tomahawk

Karađorđeva 9, Beograd
064 1115552
www.tomahawk.rs
Već iz samog imena restorana Tomahawk lako ćete naslutiti šta se u njemu služi, iako, za razliku od drugih restorana ovog tipa, ovde nema odležalih komada mesa, već se ponuda bazira isključivo na svežem mesu. To je pomalo kontra trenutnih ugostiteljskih trendova, ali na ovom mestu beskompromisno veruju u kvalitet mesa i drugih namirnica, kao i tehnike koje koriste u kuhinji. „Srednje pečen“ je zaštitni znak ovog mesta!
Njihovi premijum komadi mesa, poput tomahawk odrezaka, odlično su pripremljeni, sočni, meki i nabijeni aromama, međutim, nismo se zbog njih opredelili da ovaj lokal uvrstimo u izbor restorana nedelje. Specijalitet ovog mesta - ako nas pitate - slobodno bi mogle da budu domaće kobasice, naravno - napravljene od čistog mesa i bez ikakvih aditiva, koje se bukvalno tope u ustima. Vlasnici restorana imaju farmu u Kuzminu kod Sremske Mitrovice, te su većina namirnica koje se služe iz sopstvene proizvodnje, u šta spadaju i odlične domaće rakije.
Sva jela potpisuje talentovani šef kuhinje Marko Miljuš, a kako ona nastaju gosti mogu i da gledaju dok čekaju porudžbinu, jer je kuhinja otvorena.
Ceo restoran je udoban, i uređen sa ukusom. Prostorom dominiraju polica sa vinima i, sa druge strane, impresivna slika na metalu. Na dva nivoa je, donji restoranski i gornji koji je cigar klub sa velikom ponudom kubanskih cigara i premijum žestokih pića koji je i svojevrstan prostor za uživanje pre i posle jela.
064 1115552
www.tomahawk.rs
Već iz samog imena restorana Tomahawk lako ćete naslutiti šta se u njemu služi, iako, za razliku od drugih restorana ovog tipa, ovde nema odležalih komada mesa, već se ponuda bazira isključivo na svežem mesu. To je pomalo kontra trenutnih ugostiteljskih trendova, ali na ovom mestu beskompromisno veruju u kvalitet mesa i drugih namirnica, kao i tehnike koje koriste u kuhinji. „Srednje pečen“ je zaštitni znak ovog mesta!
Njihovi premijum komadi mesa, poput tomahawk odrezaka, odlično su pripremljeni, sočni, meki i nabijeni aromama, međutim, nismo se zbog njih opredelili da ovaj lokal uvrstimo u izbor restorana nedelje. Specijalitet ovog mesta - ako nas pitate - slobodno bi mogle da budu domaće kobasice, naravno - napravljene od čistog mesa i bez ikakvih aditiva, koje se bukvalno tope u ustima. Vlasnici restorana imaju farmu u Kuzminu kod Sremske Mitrovice, te su većina namirnica koje se služe iz sopstvene proizvodnje, u šta spadaju i odlične domaće rakije.
Sva jela potpisuje talentovani šef kuhinje Marko Miljuš, a kako ona nastaju gosti mogu i da gledaju dok čekaju porudžbinu, jer je kuhinja otvorena.
Ceo restoran je udoban, i uređen sa ukusom. Prostorom dominiraju polica sa vinima i, sa druge strane, impresivna slika na metalu. Na dva nivoa je, donji restoranski i gornji koji je cigar klub sa velikom ponudom kubanskih cigara i premijum žestokih pića koji je i svojevrstan prostor za uživanje pre i posle jela.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)