Thyme Street Food & Breakfast

thyme street food breakfast
Karađorđeva 4b, Zemun
064 544 14 44

Thyme Street Food & Breakfast je novo mesto na beogradskoj gastro sceni otvoreno krajem septembra, i definitivno lokal o kome se trenutno najviše priča. Iza celog koncepta stoji poznato lice domaćeg ugostiteljstva, talentovani šef Nikola Rosić koji je iskustvo sticao u kuhinjama Home, hotela Radisson Blu i restorana Iris. Da stvar bude još bolja, na čelu Thyme koncepta su još dva izvanredna domaća šefa: Nenad Atanasković i Krsto Simović koji je i šef kuhinje.

Njihova hrana je ukusna, kremasta, hrskava, mekana i sočna, a ponudu čine svetski street food bestseleri pažljivo pripremani po originalnim receptima, uz nekoliko autorskih jela. Sezonske namirnice su nešto na čemu se ovde insistira, dok sa kvalitetom zaista nema kompromisa. Zvezda prvog menija je sočna, sporo kuvana jagnjetina koja se potpuno otkoštava i kuva dvanaest sati, a zatim presuje, kao i veoma ukusna porchetta koja se služi sa pretopom, kajmakom i coleslaw salatom. Tu su i ulični klasici, burgeri i Smash Burger koji dolazi i u double i triple varijanti i koji je jedan od boljih u gradu, odličan falafel, kao i kebab koji se peče na ćumuru, na otvorenoj vatri, sa autentičnim miksom koji u Thyme stiže pravo iz Istanbula.

Za prvi put ovde, obavezno probajte Burger by chefs. Videćete, to je burger koji stvara eksploziju umami ukusa u ustima. Karta pića je svedena, ali dobro probrana, a vina je odabrao somelijer Nemanja Papić.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×