Sledeći vikend svi u Rovinj!

Četiri festivalska dana u Rovinju, od 5. do 8. maja obeležiće paneli i predavanja, razgovori, brojni masterklasovi, cooking show, gala večere i zabavni program

TAGOVI: hrana
sledeći vikend svi u rovinj
Za tačno sedam dana počinje Weekend Food Festival, svetski gastronomski događaj u komšiliku. Četiri festivalska dana u Rovinju, od 5. do 8. maja, obeležiće paneli i predavanja, razgovori 1 na 1, brojni masterklasovi, cooking show, gala večere i zabavni program.

Festival se otvara u četvrtak velikim partijem, dok službeni program kreće dan kasnije, u 10 ujutru. Na prvoj panel diskusiji renomirani hrvatski šefovi Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Tvrtko Šakota i vlasnik cenjenog restorana Boškinac Boris Šuljić razgovaraće o hrvatskoj kuhinji i smeru u kome bi trebalo dalje da se razvija, a dalje tokom dana na festivalsku binu popeće se i Ana Roš, slavna šefica iz Slovenije, vlasnica Hiše Franko, restorana sa dve Mišlenove zvezde, austrijski šef hrvatskog porekla Paul Ivić i poznati danski šef Rasmus Munk. Hrvatski šef Mate Janković koji je nedavno otvorio tapas bar Sol, hit mesto u Zagrebu i Igor Čimbur u razgovoru 1 na 1 pričaće o važnosti kvalitetnih i kvalifikovanih radnika u ugostiteljstvu.

U subotu ujutru, biće predstavljen FoodTech Startup Competition, takmičenje za startapove u prehrambenoj i ugostiteljskoj industriji iza koga stoje Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint agencija. Istog dana će i novinar Matija Babić predstaviti svoj životni projekat TasteAtlas, dok će mladi i veoma uspešni šef iz Meksika Santijago Lastra pokazati na licu mesta kako nastaje njegovo čuveno jelo Mextlapique of turbot with British pipian.

I najslađe za kraj, dva velika imena svetske scene, Dabiz Munjoz, zvanično najbolji šef na svetu u prošloj godini i čuveni Masimo Botura pričaće o svom viđenju hrane i ugostiteljskog života uopšte. Svako veče, na repertoaru će, podrazumevano, biti i žurke, a budući da je vino neizostavan priče o gastronomiji, na masterklasu Best of Vinistra moći će da se probaju vina ovogodišnjeg izdanja Vinistre koja se u isto vreme održava u Poreču

Dodatne informacije o festivalu mogu se naći na www.weekendfoodfestival.com.
TAGOVI: hrana
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×