Slavni šef Roberto Cerea kuva u Beogradu!

Na specijalnom događaju u restoranu Legat 1903. će se, tokom dva dana, 18. i 19. januara, predstaviti čovek koji je osvojio čak tri Mišelinove zvezdice

slavni šef roberto cerea kuva u beogradu
U Beograd je stigao Roberto Cerea, slavni kuvar i šef restorana Da Vittorio iz Bergama u Italiji, koji je u vlasništvu njegove porodice još od 1966. godine. Za to vreme, restoran je dobio i zadržao maksimalne tri Michelin zvezdice Razlog njegovog dolaska je specijalan događaj koji će se održati u restoranu Legat 1903 18. i 19. januara. Naime, on će sa šefom kuhinje beogradskog restorana, Legat 1903 Bojanom Lacmanovićem – Magijem pripremati odabrana jela po four hands konceptu, a koja će se služiti u kombinaciji sa najkvalitetnijim domaćim i stranim vinima.

Na meniju, koji su kreirali Roberto Bobo Cerea I šef restorana Legat 1903 Bojan Lacmanović-Magi, između ostalog, nalazi se i hleb Altamura sa kantabrijanskim inćunima i sosom od tunjevine i lešnika, kao i usoljen bakalar u peni od dimljenog krompira služen uz tripe bakalara. Ostala jela su podjednako zanimljiva i egzotična, a svako jelo prati odgovajuće vino, odabrano od strane somelijera.

Ovo izuzetno dešavanje propratiće izložba unikatnog nakita kolekcije Breveto by Serafino Consoli, jedinstvenog dizajna I patenta izrade, koji će premijerno biti izložen u restoranu Legat 1903 od 17. do 20. januara
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×