/
Slavni italijanski šef gostovao u Beogradu
Roberto Ćere, čiji je restoran Da Vittorio ovenčan sa tri Mišlenove zvezde, kuvao je zajedno sa Bojanom Lacmanovićem iz Legata 1903

Roberto Bobo Ćere, slavni kuvar, vlasnik i šef čuvenog italijanskog restorana Da Vittorio , ovenčanog sa čak tri Mišlenove zvezdice, pre nekoliko dana boravio je u Beogradu. Bobo je zajedno sa šefom restorana Legat 1903, Bojanom Lacmanovićem, pripremao odabrana jela, po principu four hands, u kome poznati kuvari udružuju snage sa kolegama iz nekih drugih kulinarskih svetova i zajedničkim snagama kreiraju jelovnik koji je samo tada aktuelan.
Specijalna večera poslužena je dva dana zaredom, a na meniju su se našli odabrani delikatesi poput telećeg obraza sa dimljenim krompirom i džemom od paradajza, testenina iz Da Vittorio restorana i fine dining ravioli napravljeni u karbonara stilu.
Na samom kraju, usledila je odlična selekcija poslastica iz Bobovog restorana koji je, inače, u vlasništvu njegove porodice još od 1966. godine. Gostovanje ovog velikog šefa u Legatu, jednom od često pominjanih favorita za Mišlenovu zvezdu možda je i najbolja uvertira za dolazak čuvenog vodiča. Slučajnost ili ne, videćemo kada Mišlen dođe u Srbiju.

Specijalna večera poslužena je dva dana zaredom, a na meniju su se našli odabrani delikatesi poput telećeg obraza sa dimljenim krompirom i džemom od paradajza, testenina iz Da Vittorio restorana i fine dining ravioli napravljeni u karbonara stilu.
Na samom kraju, usledila je odlična selekcija poslastica iz Bobovog restorana koji je, inače, u vlasništvu njegove porodice još od 1966. godine. Gostovanje ovog velikog šefa u Legatu, jednom od često pominjanih favorita za Mišlenovu zvezdu možda je i najbolja uvertira za dolazak čuvenog vodiča. Slučajnost ili ne, videćemo kada Mišlen dođe u Srbiju.

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)