/
Predstavljen uređaj za savršen servis vina
Naprava po imenu Albi osvojila je nagradu za inovativnost na čuvenom sajmu CES u Las Vegasu

Inovativni gadžet za lični servis vina odneo je jednu od najvećih nagrada na čuvenom tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu. CES je decenijama poznat kao sajam koji diktira savremene tehnološke trendove, kako u oblasti informatike tako i u njenim "rubnim zonama" kao što su uređaji koji nam olakšavaju i ulepšavaju svakodnevni život.
Uređaj po imenu Albicchiere, ili skraćeno Albi, osvojio je nagradu za inovativnost u klasi kućnih uređaja. Albi, koga proizvođači iz Italije zovu "najsavremenijim načinom za konzumaciju vina", služi vino na idealnoj temperaturi, a vlasnici mogu da ovu napravu povežu sa digitalnim ličnim asistentima kao što su Amazon Echo i Google Home i naruče od mašine svoju savršenu čašu. Albi prihvata standardne boce od 0.75l, kao i takozvane "smart bag" posude koje će prodavati sam proizvođač Albija.
Uređaj će, posle uspeha u Las Vegasu, početi da se prodaje po ceni od 229 evra, prenosi magazin Dekanter.
Albi je samo jedan od uređaja za servis vina koji su predstavljeni u Las Vegasu: puno pažnje privukao je i Juno, gadžet koji takozvanog "obrnutog mikrotalasnog procesa" (ne, ni mi ne znamo šta ovo znači!) navodno može da rashladi bocu vina za samo nekoliko minuta.
Uređaj po imenu Albicchiere, ili skraćeno Albi, osvojio je nagradu za inovativnost u klasi kućnih uređaja. Albi, koga proizvođači iz Italije zovu "najsavremenijim načinom za konzumaciju vina", služi vino na idealnoj temperaturi, a vlasnici mogu da ovu napravu povežu sa digitalnim ličnim asistentima kao što su Amazon Echo i Google Home i naruče od mašine svoju savršenu čašu. Albi prihvata standardne boce od 0.75l, kao i takozvane "smart bag" posude koje će prodavati sam proizvođač Albija.
Uređaj će, posle uspeha u Las Vegasu, početi da se prodaje po ceni od 229 evra, prenosi magazin Dekanter.
Albi je samo jedan od uređaja za servis vina koji su predstavljeni u Las Vegasu: puno pažnje privukao je i Juno, gadžet koji takozvanog "obrnutog mikrotalasnog procesa" (ne, ni mi ne znamo šta ovo znači!) navodno može da rashladi bocu vina za samo nekoliko minuta.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)