Pred nama je četvrti Međunarodni dan prokupca!

Četrnaestog oktobra ponovo će se obeležiti praznik autohtone srpske sorte - na programu su Salon prokupca, radionice i veliki broj događaja širom Srbije i Evrope

pred nama je četvrti međunarodni dan prokupca
Međunarodni dan prokupca, autohtone srpske sorte grožđa koja predstavlja našu vinsku istoriju, tradiciju i zalog za budućnost vinarstva naše zemlje, i ove godine biće obeležen 14. oktobra! Centralna proslava, Salon prokupca, održaće se u Bitef Art Kafeu u Beogradu, u ulici Mitropolita Petra 8, od 16 do 21h, a na ovom salonu biće predstavljene sve etikete prokupca koje se u ovom trenutku mogu pronaći na tržištu Srbije. Ulaznica za Salon staje 1.000 dinara.

Za one koji žele da saznaju nešto više, u okviru Međunarodnog prokupca biće održane i dve radionice na kojima će se predstaviti najbolja vina od prokupca i govoriti o savremenim trendovima u našem vinarstvu. Igor Luković govoriće od 12h na radionici nazvanoj Prokupac se vraća kući - novi trendovi i autentična vina iz cele Srbije, a radionicu pod nazivom "Grand Cru" položaji Župe - teroar i vina iz najboljih vinograda održaće Tomislav Ivanović u 14h. Obe radionice biće održane u vinoteci Vine & Pleasure u beogradskom Bulevaru oslobođenja 117.

Vino od naše autohtone sorte degustiraće se u vinotekama, vinskim barovima, restoranima, kafeima, gde će biti upriličene posebne večeri posvećene ovom vinu, promocije prokupca, tematske večere i drugi sadržaji prilagođeni ukusu svih hedonista i ljubitelja dobrog vina i hrane.

Međunarodni dan prokupca biće obeležen i različitim programima širom Srbije, u Župi, Šumadiji, Smederevu, gradovima Vojvodine i svuda širom Srbije, a ljubitelji prokupca slaviće i izvan Srbije, u Berlinu, Cirihu, Amsterdamu, Budimpešti, Zagrebu i drugim gradovima Evrope. I ove godine prokupac će "planuti" na društvenim mrežama, na kojima treba pratiti tagove #ProkupacDay i #DanProkupca.

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×