/
Pravili smo popularnu TikTok pastu sa fetom
Jednostavno, aromatično osvojilo je planetu zahvaljujući društvenim mrežama
TAGOVI: vinarija

Sigurno ste čuli za takozvanu TikTok feta pastu, jelo koje je postalo planetarno popularno za samo nedelju dana, a da li ste je probali? Za pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka, jedna šerpa i jedna vatrostalna posuda, a ukus dobar, toliko da može da vas odvede na kratko do Mediterana. Na trenutnu nestašicu putovanja, malo li je?
Zanimljivo je da je zbog ove paste u prodavnicama u Finskoj nestalo feta sira, a sve je počelo još sredinom februara kada je popularna food blogerka Ayeh koja stoji iz profila Cooking with Ayeh podelila sa svojim pratiocima na TikToku recept. Naravno, ni mi nismo odoleli da ne probamo ovu jednostavnu pastu.
Za pripremu je potreban čeri paradajz, feta sir, beli luk, maslinovo ulje i začini, i naravno, testenina. Pasta se toliko brzo sprema da vam je za kompletnu pripremu potrebno pola sata.
Sastojci:
Priprema:
U vatrostalnu posudu ubacite cele čeri paradajze tako da u sredini ostane mesta za krišku feta sira. Zatim dodajte začine, beli luk i sve to dobro zalijte maslinovim uljem. Pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni. Kada je jelo gotovo, viljuškom izgnječite sve sastojke i u njih dodajte prethodno skuvanu testeninu. Poslužite i uživajte!
Zanimljivo je da je zbog ove paste u prodavnicama u Finskoj nestalo feta sira, a sve je počelo još sredinom februara kada je popularna food blogerka Ayeh koja stoji iz profila Cooking with Ayeh podelila sa svojim pratiocima na TikToku recept. Naravno, ni mi nismo odoleli da ne probamo ovu jednostavnu pastu.
Za pripremu je potreban čeri paradajz, feta sir, beli luk, maslinovo ulje i začini, i naravno, testenina. Pasta se toliko brzo sprema da vam je za kompletnu pripremu potrebno pola sata.
Sastojci:
- 300 gr čeri paradajza,
- kriška feta sira.
- glavica belog luka,
- maslinovo ulje,
- origano,
- bosiljak,
- so,
- biber
Priprema:
U vatrostalnu posudu ubacite cele čeri paradajze tako da u sredini ostane mesta za krišku feta sira. Zatim dodajte začine, beli luk i sve to dobro zalijte maslinovim uljem. Pecite u rerni 30 minuta na 200 stepeni. Kada je jelo gotovo, viljuškom izgnječite sve sastojke i u njih dodajte prethodno skuvanu testeninu. Poslužite i uživajte!
TAGOVI: vinarija
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)