Osnovana je televizija posvećena somelijerima!

Striming plaftorma SommTV zvanično počinje sa radom u martu, ali već sada se na njoj može gledati veliki broj emisija posvećenih vinu i gastronomiji

osnovana je televizija posvećena somelijerima
Autori kultnog dokumentarnog filma Somm, koji govori o izazovima somelijera koji se pripremaju za izvanredno zahtevan ispit za titulu Master Sommelier, i koji se pretvorio u uspešnu dokumentarnu trilogiju, imaju novi medijski izazov pred sobom: pokrenuli su striming servis SommTV, praktično televiziju posvećenu pozivu somelijera!

Osnivač SommTV, Džejson Vajz i njegova ekipa napravili su kanal na kome se prikazuju autorske emisije i licencirani filmovi koji govore o vinskom poslu, a tu su i živi masterklasovi različitih nivoa stručnosti: od radionica za najšire slojeve gledalaca koji žele da uče o vinu, do uskostručnih panela na kojima se priča o različitim vinskim temama, ali i o drugim vrstama pića, kao i o gastronomiji.

Baza podataka ove platforme još uvek je u fazi preliminarnog popunjavanja, a zvanično otvaranje platforme zakazano je za mart sledeće godine. Oni koji žele da uživaju u sadržajima SommTV mogu se pretplatiti i početi gledanje već sada, po ceni od 10 dolara mesečno ili 75 dolara godišnje, a tu je, naravno, i aplikacija za gledanje na mobilnim uređajima. Nažalost, ne postoji, za sada, opcija probnog perioda, kao na većini drugih striming platformi

- Industrija zabave menja se veoma brzo, i ljudi gledaju sadržaje na potpuno nove načine. I ranije smo želeli da radimo mnogo toga, ali za to nije postojala platforma. Ovom platformom želimo i da pokažemo koliko su vinska i restoranska industrija zapravo inkluzivne i šarolike, što je i odgovor na kritike da se vinski svet u dokumentarcima prikazuje pre svega kao svet belih muškaraca - govori za Dekanter Džejson Vajz, autor dokumentarca Somm i osnivač SommTV.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×