/
Najčuveniji britanski šef razbesneo je celu zemlju
Odluka Gordona Remzija da otpusti pet stotina ljudi usred epidemije virusa korona zapanjila je i njegove zaposlene i celu britansku javnost

Gordon Remzi ostavio je 500 ljudi bez zarade u jednoj od najtežih finansijskih kriza u istoriji. Suočen sa gubitkom zarade usled privremenog zatvaranja svih ugostiteljskih objekata u Velikoj Britaniji zbog epidemije virusa korona, čuveni šef Gordon Remzi odlučio se na korak koji je razbesneo britansku javnost: otpustio je 500 radnika bez garancije da će posle krize biće vraćeni na posao.
Selebriti šef obavestio je radnike - kuvare, konobare, pomoćno osoblje - da će biti plaćeni zaključno sa 17. aprilom i da ne postoje garancije da će njihova radna mesta i dalje postojati kada se, nakon aktuelne svetske krize, restorani ponovo otvore.
Šef Anka Torpuk, koja je do pre nekoliko dana radila u Remzijevoj gastronomskoj "imperiji", za Mail Online rekla je da je šokirana načinom na koji je slavni kuvar ostavio svoje radnike bez prihoda i perspektive.
- Svi smo radili veoma teško, a on nas je oterao onda kada nam je njegova podrška bila najviše potrebna. Mnogi od nas su plakali zbog načina na koji se poneo prema nama. Nije bilo nikakvog upozorenja. Samo smo pozvani na sastanak na kome nam je rečeno da su naši ugovori poništeni. To je bilo brutalno - ispričala je Anka Torpuk, dodavši na Tviteru veoma oštar "pozdrav" bivšem poslodavcu:
- Sramno je kada te kompanija kojoj si dao dve godine života tretira kao da si poslednje g...no, naročito u ovako teška vremena. Nadam se da dobro spavaš znajući da toliko mnogo ljudi danas zbog tebe nema posao - rekla je.
Gordon Remzi se preko Instagrama zahvalio radnicima na dosadašnjem angažmanu i pozvao na solidarnost i podršku:
- Ne znamo kada ćemo ponovo otvoriti restorane, ali znamo da ćemo, uz međusobnu podršku u ova teška vremena, izaći iz ovoga jači nego ikada. Puno hvala našim sjajnim zaposlenima na njihovoj strasti i podršci. Nadam se da ćemo uskoro svi ponovo biti zajedno - napisao je Remzi, izazvavši dodatnu poplavu gneva zbog krajnje ciničnog odnosa prema zaposlenima u izuzetno uspešnoj kompaniji koja je Remziju donela lično bogatstvo od 150 miliona evra.
Selebriti šef obavestio je radnike - kuvare, konobare, pomoćno osoblje - da će biti plaćeni zaključno sa 17. aprilom i da ne postoje garancije da će njihova radna mesta i dalje postojati kada se, nakon aktuelne svetske krize, restorani ponovo otvore.
Šef Anka Torpuk, koja je do pre nekoliko dana radila u Remzijevoj gastronomskoj "imperiji", za Mail Online rekla je da je šokirana načinom na koji je slavni kuvar ostavio svoje radnike bez prihoda i perspektive.
- Svi smo radili veoma teško, a on nas je oterao onda kada nam je njegova podrška bila najviše potrebna. Mnogi od nas su plakali zbog načina na koji se poneo prema nama. Nije bilo nikakvog upozorenja. Samo smo pozvani na sastanak na kome nam je rečeno da su naši ugovori poništeni. To je bilo brutalno - ispričala je Anka Torpuk, dodavši na Tviteru veoma oštar "pozdrav" bivšem poslodavcu:
- Sramno je kada te kompanija kojoj si dao dve godine života tretira kao da si poslednje g...no, naročito u ovako teška vremena. Nadam se da dobro spavaš znajući da toliko mnogo ljudi danas zbog tebe nema posao - rekla je.
Gordon Remzi se preko Instagrama zahvalio radnicima na dosadašnjem angažmanu i pozvao na solidarnost i podršku:
- Ne znamo kada ćemo ponovo otvoriti restorane, ali znamo da ćemo, uz međusobnu podršku u ova teška vremena, izaći iz ovoga jači nego ikada. Puno hvala našim sjajnim zaposlenima na njihovoj strasti i podršci. Nadam se da ćemo uskoro svi ponovo biti zajedno - napisao je Remzi, izazvavši dodatnu poplavu gneva zbog krajnje ciničnog odnosa prema zaposlenima u izuzetno uspešnoj kompaniji koja je Remziju donela lično bogatstvo od 150 miliona evra.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)