/
Najbolji kuvar u Aziji kaže da mu je dosta pobeda!
Restoran Gaggan ponovo je proglašen za najbolji u Aziji, a njegov vlasnik, Gagan Anand, zamolio je žiri Asia's 50 Best Restaurants da ga sledeće godine izuzme iz ocenjivanja

Gagan Anand, čiji je restoran Gaggan u Bangkoku već četvrtu godinu za redom proglašen za najbolji restoran u Aziji u prestižnom nadmetanju Asia's 50 Best Restaurants, zamolio je žiri da sledeće godine izuzme njegov restoran iz konkurencije i da glasa za nekog drugog. U intervjuu za blog Fine Dining Lovers, Gagan Anand je rekao da će ovo biti poslednji put da uzima ovaj trofej.
- Želim svoje prijatelje nazad. Ne želim da stvorim 49 neprijatelja i ne želim više da učestvujem u ovoj muci - rekao je Gagan Anand u izuzetno iskrenom intervjuu u kome je objasnio razloge za svoju nesvakidašnju odluku.
.
- Ovo što doživljavam je cena slave koju nisam spreman da platim - rekao je proslavljeni kuvar, koji je najavio i da u naredne dve godine zatvori svoj čuveni restoran progresivne kuhinje i preseli se u Tokio, gde će, praktično, početi karijeru iz početka.
- Ne želim da budem predvidljiv i potrebna mi je promena - rekao je, najavivši da će u Fukuoki otvoriti restoran koji će, kako je rekao, predstavljati budućnost fine dining scene.
Anandova reakcija na seriju priznanja podseća na neočekivane posledice dodeljivanja Mišelinovih zvezdica restoranima čiji šefovi i vlasnici nisu bili spremni na pritisak koji sledi posle pojavljivanja u čuvenom vodiču. Nekoliko poznatih šefova je tokom poslednjih godina zamolilo Mišelin da im ukloni prestižne zvezdice, a najpoznatiji primer je šef Sebastijan Bras iz restorana Le Suquet u Avejronu.
- Želim svoje prijatelje nazad. Ne želim da stvorim 49 neprijatelja i ne želim više da učestvujem u ovoj muci - rekao je Gagan Anand u izuzetno iskrenom intervjuu u kome je objasnio razloge za svoju nesvakidašnju odluku.
.
- Ovo što doživljavam je cena slave koju nisam spreman da platim - rekao je proslavljeni kuvar, koji je najavio i da u naredne dve godine zatvori svoj čuveni restoran progresivne kuhinje i preseli se u Tokio, gde će, praktično, početi karijeru iz početka.
- Ne želim da budem predvidljiv i potrebna mi je promena - rekao je, najavivši da će u Fukuoki otvoriti restoran koji će, kako je rekao, predstavljati budućnost fine dining scene.
Anandova reakcija na seriju priznanja podseća na neočekivane posledice dodeljivanja Mišelinovih zvezdica restoranima čiji šefovi i vlasnici nisu bili spremni na pritisak koji sledi posle pojavljivanja u čuvenom vodiču. Nekoliko poznatih šefova je tokom poslednjih godina zamolilo Mišelin da im ukloni prestižne zvezdice, a najpoznatiji primer je šef Sebastijan Bras iz restorana Le Suquet u Avejronu.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)