/
Kraj velikog gastronomskog partnerstva
Danijel Ham i Vil Gidara, kreativni duo koji je stajao iza legendarnog njujorškog restorana Eleven Madison Park, odlučili su da obustave saradnju posle 13 izuzetnih godina
TAGOVI: vinarija

Gastronomski mediji širom sveta sa nevericom su preneli vest o rastanku dva velika ugostiteljska imena, Danijela Hama i Vila Gidare, šefa i menadžera restorana njujorškog restorana Eleven Madison Park, svakako najboljeg restorana u SAD i jednog od najboljih na planeti.
Čuveni restoranski par je na čelu restorana Eleven Madison Park bio od 2006. godine do danas, i za ovih trinaest godina pretvorili su ovo mesto u pravi gastronomski hram: svaki gost imao je sasvim ličan tretman, od rezervacije do konjaka za kraj obeda. Jela su postala prava umetnička dela koja su se u potpunosti uklapala u luksuz prestižne lokacije na Menhetnu.
Eleven Madison Park pre tri godine je proglašen za restoran sa najboljim odnosom prema gostu u vrlo uticajnom izboru World’s 50 Best Restaurants, a pre dve godine osvojio je u ovom izboru i najveće priznanje u restoranskom svetu: titulu najboljeg restorana planete.
Uspeh ovog restorana nije, nažalost, prenet i na druge velike poduhvate gastronomskog dvojca Ham- Gidara. Restoran Made Nice, sa fast casual konceptom rada, dobio je vrlo loše kritike u gastro medijima, a restorani pod imenom Nomad, koje su otvorili u Los Anđelesu i Las Vegasu, nisu uspeli da privuku restoransku publiku sa Zapadne obale, koja ima, ocenjuju poznavaoci scene, sasvim drugačije navike i oččekivanja. Nije uspelo ni preuzimanje restorana u londonskom hotel Claridge, a odustali su i od letnjeg pop-ap restorana u Hemptonsku, letnjem izletištu imućnih Njujorčana.
Rezultat svih ovih nevolja je odluka Hama i Gidare da odustanu od zajedničkog rada. Šef Danijel Ham dogovorio se da otkupi od Gidare udeo u restoranu Eleven Madison Park i ostalih restorana njihove restoranske grupe Make It Nice. Ostaje da se vidi kako će izgledati rad šefa Hama u narednim godina i da li će se odluka o raskidu dugogodišnjeg partnerstva pokazati ispravnom.
Čuveni restoranski par je na čelu restorana Eleven Madison Park bio od 2006. godine do danas, i za ovih trinaest godina pretvorili su ovo mesto u pravi gastronomski hram: svaki gost imao je sasvim ličan tretman, od rezervacije do konjaka za kraj obeda. Jela su postala prava umetnička dela koja su se u potpunosti uklapala u luksuz prestižne lokacije na Menhetnu.
Eleven Madison Park pre tri godine je proglašen za restoran sa najboljim odnosom prema gostu u vrlo uticajnom izboru World’s 50 Best Restaurants, a pre dve godine osvojio je u ovom izboru i najveće priznanje u restoranskom svetu: titulu najboljeg restorana planete.
Uspeh ovog restorana nije, nažalost, prenet i na druge velike poduhvate gastronomskog dvojca Ham- Gidara. Restoran Made Nice, sa fast casual konceptom rada, dobio je vrlo loše kritike u gastro medijima, a restorani pod imenom Nomad, koje su otvorili u Los Anđelesu i Las Vegasu, nisu uspeli da privuku restoransku publiku sa Zapadne obale, koja ima, ocenjuju poznavaoci scene, sasvim drugačije navike i oččekivanja. Nije uspelo ni preuzimanje restorana u londonskom hotel Claridge, a odustali su i od letnjeg pop-ap restorana u Hemptonsku, letnjem izletištu imućnih Njujorčana.
Rezultat svih ovih nevolja je odluka Hama i Gidare da odustanu od zajedničkog rada. Šef Danijel Ham dogovorio se da otkupi od Gidare udeo u restoranu Eleven Madison Park i ostalih restorana njihove restoranske grupe Make It Nice. Ostaje da se vidi kako će izgledati rad šefa Hama u narednim godina i da li će se odluka o raskidu dugogodišnjeg partnerstva pokazati ispravnom.
TAGOVI: vinarija
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)