Gurmansko veče uz odabrana vina iz Australije

Uparivaće se selekcija Reserve etiketa vinarije Jacob's Creek, koje su premijerno predstavljene na našem tržištu, sa specijalno osmišljenim tasting menijem

gurmansko veče uz odabrana vina iz australije

Već četvrtu nedelju za redom vinska večera mami ljubitelje uparivanja hrane i vina u restoran Enso u Beogradu. Svako eno - gastro veče u restoranu ima drugačiju tematiku, i naravno, različitog domaćina kada je vinarija ili kuća vina u pitanju. Ovog četvrtka, čuvena australijska vinarija Jacob's Creek vodi goste na još jedno hedonističko putovanje uz najkvalitetnija vina i ukuse koji će upotpuniti užitak. Uparivaće se selekcija Reserve etiketa, koje su premijerno predstavljene na našem tržištu, sa specijalno osmišljenim tasting menijem. Cena po osobi iznosi 3500 dinara, a u cenu je uračunato 5 gangova tasting menija, koje prati 5 čaša vina. Šefovi Enso restorana, Nedeljko Jerković i Uroš Ivošević su se još jednom pobrinuli da izvanredan meni odgovara svakom vinu.

Evo kako izgleda meni ovog četvrtka:

1. Jacob's Creek Reserve Sauvignon Blanc i tuna tata. Tuna je upakovana sa soja sosom i avokado kremom u providan paketić (film) od limuna i dodat je ekspandirani pirinač.

2. Jacob's Creek Reserve Chardonnay - Orada / kikiriki sos. Filet orade služi se sa blago pikantnim kikiriki sosom, uz hrskave rotkvice, marinirane šitake pečurke i krastavac.

3. Jacob's Creek Reserve Shiraz - Jagnjetina. Meso jagnjeta kuva se na niskoj temperatuti, do 36 sati u citrusima i sa malo maslinovog ulja. Spremljena rolada završava se na puteru i servira na kremu od karfiola i gelu od nane. Rolada se sa jedne strane preliva sosom od jagnjećih kostiju, a sa druge espumom od mančega sira.

4. Jacob's Creek Reserve Cabernet Sauvignon - Biftek. Odrezak se servira na pireu od graška i preliva sa penom i sosom od pekorino sira. Uz odrezak se serviraju kremaste sezonske pečurke.

5. Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon - Forest cake, Ukusima lavande, bosiljka, čokolade i lešnika šefovi su suprotstavili sorbe od cvekle.

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×