/
Gastro pregled: Sve naj, naj!
U nedelji za nama izabrani su najlepši restorani i barovi na planeti, i dodeljena je nagrada za najbolji sir na svetu

U nedelji za nama izabran je najlepši restoran na svetu, proglašen najbolji sir na planeti, a mi smo kao i svakog petka, izabrali restoran nedelje, kao dobru preporuku za vikend. Ovog puta, to je bio restoran Oskar, omiljeno mesto za klopu mnogih beogradskih ugostitelja, ali i svih ljubitelja goveđih repova koje samo na nekoliko mesta u Beogradu možete da pojedete.
Za najlepši restoran na svetu proglašen je restoran Lena smešten na španskom primorju. Na fotografijama lokal zaista izgleda fenomenalno, a verujem i da je hrana isto takva budući da kuhinju vodi Dani Garsija, nosilac tri Mišlenove zvezde u svojim ranijim projektima. U istom izboru (Restaurant & Bar Design Awards) proglašen je i najlepši bar na svetu, More 7 Bar u Kini.
Ove godine, i najbolji sir na svetu dolazi iz Španije, od jednog malog proizvođača sira u porodičnom vlasništvu po imenu Quesos y Besos, što u prevodu znači sirevi i poljupci. Reč je o mekom, kozjem siru sa plemenitom plesni i pepelom od koštica masline – zvuči odlično, zar ne?
A u Beogradu, prošle nedelje, u okviru Slobodne zone, premijerno je dugo očekivani film o Entoniju Bordejnu – Drumski trkač: Entoni Bordejn. Tri godine nakon smrti čuvenog kuvara i svetskog putnika, Beograđani su mogli da pogledaju dokumentarac o njegovom životu, putovanjima i hrani, a koliko uspomenu na Bordejna neguju i domaći ugostitelji, pokazuje i to da je Koordinata Street, naš prošlonedeljni restoran nedelje i mesto inspirisano upravo Entonijem, zatvorio svoja vrata ranije, kako bi svi zaposleni stigli na premijeru filma na vreme.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.
Za najlepši restoran na svetu proglašen je restoran Lena smešten na španskom primorju. Na fotografijama lokal zaista izgleda fenomenalno, a verujem i da je hrana isto takva budući da kuhinju vodi Dani Garsija, nosilac tri Mišlenove zvezde u svojim ranijim projektima. U istom izboru (Restaurant & Bar Design Awards) proglašen je i najlepši bar na svetu, More 7 Bar u Kini.
Ove godine, i najbolji sir na svetu dolazi iz Španije, od jednog malog proizvođača sira u porodičnom vlasništvu po imenu Quesos y Besos, što u prevodu znači sirevi i poljupci. Reč je o mekom, kozjem siru sa plemenitom plesni i pepelom od koštica masline – zvuči odlično, zar ne?
A u Beogradu, prošle nedelje, u okviru Slobodne zone, premijerno je dugo očekivani film o Entoniju Bordejnu – Drumski trkač: Entoni Bordejn. Tri godine nakon smrti čuvenog kuvara i svetskog putnika, Beograđani su mogli da pogledaju dokumentarac o njegovom životu, putovanjima i hrani, a koliko uspomenu na Bordejna neguju i domaći ugostitelji, pokazuje i to da je Koordinata Street, naš prošlonedeljni restoran nedelje i mesto inspirisano upravo Entonijem, zatvorio svoja vrata ranije, kako bi svi zaposleni stigli na premijeru filma na vreme.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)