/
Gastro pregled: od onlajn skandala do Mišlena!
Protivnici vakcinacije obasuli su beogradski restoran lažnim recenzijama, a sa druge strane Atlantika, u Njujorku, kafana sa srpskom hranom dobila je preporuku čuvenog vodiča

Početkom prošle nedelje ugostiteljsku scenu Beograda obeležio je jedan totalno sulud Internet incident u kome se našao restoran Mala Italija. Još od prošlog vikenda, vlasnici i zaposleni u restoranu suočavaju se sa lažnim rezervacijama i lažnim recenzijama gostiju koji čak nikad nisu ni bili u lokalu, a razlog za to je vakcinacija, odnosno stav vlasnika prema vakcinaciji i njenim protivnicima. Desile su se i pretnje i ružne i neprimerene reči upućene zaposlenima u lokalu, a ova priča bi, po rečima vlasnika, uskoro mogla da završi i na sudu.
U nedelji za nama, jedan mali, među tezgama Zemunske pijace ušuškan street food bistro, proslavio je prvi rođendan. To je mesto u kome se služi odlična hrana, razmenjuju iskustva, isprobavaju vina, komentariše rakija. I sve to se odvija na ulici, na pijaci, u Koordinata Streetu, jednom zaista jedinstvenom ugostiteljskom konceptu koji je i naš restoran nedelje i odlična preporuka za vikend. Savet: Kada dolazite u Koordinatu najbolje je da ih prvo pozovete telefonom, rezervišete i isplanirate odlazak zbog velike gužve i dužeg vremena čekanja porudžbine.
Prošle nedelje, saznala sam i da je jedna srpska kafana, sa adresom u Njujorku dobila preporuku Mišlenovog vodiča, i time postala prva srpska kafana koja se našla u čuvenom vodiču. Kafana se zove Kafana i od prvog dana je puna, krcata i na mesto u njoj se čeka u redu ispred restorana. Gostima služi ćevape, domaće pivo i vino i to sve usred Menhetna.
A u Srbiji, od ponedeljka, kovid propusnice će biti obavezne u restoranima, kafićima, barovima od 20 sati, umesto od 22 sata, kako je bilo prošle nedelje. Kada je odluka o propusnicama doneta, većina ugostitelja je samoinicijativno skratila radno vreme do 22 časa, a da li će na novu meru, domaći ugostitelji opet odgovarati ranijim zatvaranjem, videćemo od ponedeljka…
Do sledećeg vikenda,
Čuvajte se.
U nedelji za nama, jedan mali, među tezgama Zemunske pijace ušuškan street food bistro, proslavio je prvi rođendan. To je mesto u kome se služi odlična hrana, razmenjuju iskustva, isprobavaju vina, komentariše rakija. I sve to se odvija na ulici, na pijaci, u Koordinata Streetu, jednom zaista jedinstvenom ugostiteljskom konceptu koji je i naš restoran nedelje i odlična preporuka za vikend. Savet: Kada dolazite u Koordinatu najbolje je da ih prvo pozovete telefonom, rezervišete i isplanirate odlazak zbog velike gužve i dužeg vremena čekanja porudžbine.
Prošle nedelje, saznala sam i da je jedna srpska kafana, sa adresom u Njujorku dobila preporuku Mišlenovog vodiča, i time postala prva srpska kafana koja se našla u čuvenom vodiču. Kafana se zove Kafana i od prvog dana je puna, krcata i na mesto u njoj se čeka u redu ispred restorana. Gostima služi ćevape, domaće pivo i vino i to sve usred Menhetna.
A u Srbiji, od ponedeljka, kovid propusnice će biti obavezne u restoranima, kafićima, barovima od 20 sati, umesto od 22 sata, kako je bilo prošle nedelje. Kada je odluka o propusnicama doneta, većina ugostitelja je samoinicijativno skratila radno vreme do 22 časa, a da li će na novu meru, domaći ugostitelji opet odgovarati ranijim zatvaranjem, videćemo od ponedeljka…
Do sledećeg vikenda,
Čuvajte se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅








.webp)
(2).webp)