/
Više od 100 izlagača na vinskom sajmu u Osijeku
Na sedmom WineOS-u predstavljena su vina iz Hrvatske i regiona, šefovi su kuvali na velikoj pozornici, održane su odlično posećene radionice...
TAGOVI: fino

U Osijeku je tokom vikenda održan sedmi WineOS, međunarodni sajam vina, delikatesa i ugodnog življenja. Manifestacija poetičnog opisa održana je u dvorani Gradski vrt, a na sajmu se predstavilo više od 100 izlagača iz Srbije i zemalja iz okruženja, uključujući i vinarije iz naše zemlje.
Na otvaranju sajma, 28. januara, Boris Ocić. predsednik udruženja Dekanter koje organizuje ovaj događaj, rekao je da je vrlo zadovoljan time što se ova manifestacija ipak održava uprkos vrlo izazovnim i teškim vremenima.
- Imali smo vrlo kratak rok za pripremu sajma i veliko mi je zadovoljstvo što smo danas svi ovde i što smo uspeli da sve priredimo na vreme - rekao je Ocić.
Govornici su istakli i veliku vitalnost i kompetitivnost hrvatskog vinarstva: zamenik predsednika Hrvatske privredne komore, Dragan Kovačević, ilustrovao je kvalitet hrvatskih vina podatkom da je prosečna cena tih vina u izvozu trostruko veća od prosečne cene vina iz uvoza.
Sajam je zvanično otvorio osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je pohvalio trud organozatora i najavio da će osječko-baranjska županija uvek biti tu da pomogne orgaizatorima događanja koji promovišu lokalno vinarstvo, poljoprivredu, ugostiteljstvo i turizam.

Veče pre početka Wine OS u restoranu Waldinger održana je gala večera na kojoj su gosti uživali u vrhunskim zalogajima koje je pripremio šef Goran Kočiš, a u pratnji vina kuća Krauthaker, Belje, Iločki podrumi, Apoliticko, Kalazić i Erdutski vinogradi. Gastronomski deo sajma u Osijeku obuhvatio je i Cooking Show u okviru koga su lokalni šefovi Tomica Đukić, Igor Vlatković, Saša Vojnović, Mateo Meković i Nebojša Rajković kuvali na velikoj pozornici.
Prateći program, sa znalački koncipiranim radionicama, bio je izuzetno dobro posećen. Na osam radionica predstavile su se vinarije Sauska, Gross, Josić, Krajančić, Krauthaker, Aleksandrović i Grbić. Naša vinarija Aleksandrović, jedna od perjanica šumadijskog i srpskog vinarstva, predstavila je u Osijeku vertikalu svog Rodoslova, sada već čuvene bordovske kupaže. Kao uvertira dešavanju u Osijeku, dve nedelje pred početak sajma WineOSpoznati nosilac titule Master Sommelier, Erik Cvibl, održao je u hotelu Waldinger masterklas o graševini Slavonije i Podunavlja i rizlingu iz Alzasa.
Na otvaranju sajma, 28. januara, Boris Ocić. predsednik udruženja Dekanter koje organizuje ovaj događaj, rekao je da je vrlo zadovoljan time što se ova manifestacija ipak održava uprkos vrlo izazovnim i teškim vremenima.
- Imali smo vrlo kratak rok za pripremu sajma i veliko mi je zadovoljstvo što smo danas svi ovde i što smo uspeli da sve priredimo na vreme - rekao je Ocić.
Govornici su istakli i veliku vitalnost i kompetitivnost hrvatskog vinarstva: zamenik predsednika Hrvatske privredne komore, Dragan Kovačević, ilustrovao je kvalitet hrvatskih vina podatkom da je prosečna cena tih vina u izvozu trostruko veća od prosečne cene vina iz uvoza.
Sajam je zvanično otvorio osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je pohvalio trud organozatora i najavio da će osječko-baranjska županija uvek biti tu da pomogne orgaizatorima događanja koji promovišu lokalno vinarstvo, poljoprivredu, ugostiteljstvo i turizam.

Veče pre početka Wine OS u restoranu Waldinger održana je gala večera na kojoj su gosti uživali u vrhunskim zalogajima koje je pripremio šef Goran Kočiš, a u pratnji vina kuća Krauthaker, Belje, Iločki podrumi, Apoliticko, Kalazić i Erdutski vinogradi. Gastronomski deo sajma u Osijeku obuhvatio je i Cooking Show u okviru koga su lokalni šefovi Tomica Đukić, Igor Vlatković, Saša Vojnović, Mateo Meković i Nebojša Rajković kuvali na velikoj pozornici.
Prateći program, sa znalački koncipiranim radionicama, bio je izuzetno dobro posećen. Na osam radionica predstavile su se vinarije Sauska, Gross, Josić, Krajančić, Krauthaker, Aleksandrović i Grbić. Naša vinarija Aleksandrović, jedna od perjanica šumadijskog i srpskog vinarstva, predstavila je u Osijeku vertikalu svog Rodoslova, sada već čuvene bordovske kupaže. Kao uvertira dešavanju u Osijeku, dve nedelje pred početak sajma WineOSpoznati nosilac titule Master Sommelier, Erik Cvibl, održao je u hotelu Waldinger masterklas o graševini Slavonije i Podunavlja i rizlingu iz Alzasa.
TAGOVI: fino
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







