/
Vino sa pesmom cikada
Kuća Chandon predstavila je roze penušavac Chant des Cigales, napravljen tako da asocira na leto na Mediteranu

Penušavi roze iz južne Francuske i ove godine je letnje vino izbora u Evropi, u barovima na plaži, klubovima i “kežual” restoranima širom mediteranske obale. Najnovije vino u ovom izuzetno popularnom stilu ovoga puta ne nosi pečat slavne osobe, već jednog od najslavnijih brendova na svetu - Chandon. Gigant LVMH, kome pripada i brend Chandon, predstavio je svoj novi laki penušavac, rađen šarmat metodom i napravljen od grožđa sa juga Francuske, pod oznakom Vin de France. Vino nosi naziv koji (nimalo suptilno) asocira na doživljaj leta na Mediteranu – Chant des Cigales, ili Pesma cikada, i reklamira se kao organsko i vegansko vino, što je novina za brend Chandon.
Majstor podrumar Rišar Žofroj rekao je da je Chant des Cigales “novo iskustvo ukusa, penušavi roze brut natur, organski i veganski, koji pokazuje prirodnu eleganciju puno svežeg voća, intrigantni floralni karakter, dodir soli, malo gorčine tonika, i delikatne, privlačne mehuriće koje mi zovemo frémissant zbog njhovog suptilnog penušanja“
Roze je kupaža sorti grenaš. sinso, roj, kaberne sovinjon, murvedr, karinjan i tiburen, naveo je majstor podrumar najpoznatiji po radu u kući Dom Perinjon, a koji je u stvaranju ovog vina radio sa Odri Buržoa iz kuće Chandon i Erikom Lebelom, bivšim majstorom podrumarom kuće Krug. Cena ovog vina, idealnog za konzumaciju na vrhuncu leta, još uvek nije objavljena.
Majstor podrumar Rišar Žofroj rekao je da je Chant des Cigales “novo iskustvo ukusa, penušavi roze brut natur, organski i veganski, koji pokazuje prirodnu eleganciju puno svežeg voća, intrigantni floralni karakter, dodir soli, malo gorčine tonika, i delikatne, privlačne mehuriće koje mi zovemo frémissant zbog njhovog suptilnog penušanja“
Roze je kupaža sorti grenaš. sinso, roj, kaberne sovinjon, murvedr, karinjan i tiburen, naveo je majstor podrumar najpoznatiji po radu u kući Dom Perinjon, a koji je u stvaranju ovog vina radio sa Odri Buržoa iz kuće Chandon i Erikom Lebelom, bivšim majstorom podrumarom kuće Krug. Cena ovog vina, idealnog za konzumaciju na vrhuncu leta, još uvek nije objavljena.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







