Večera u versajskom stilu

U restoranu Marija Antoaneta u okviru beogradskog hotela Prezident Palace održan je nesvakidašnji događaj po imenu Secrets of Versailles

večera u versajskom stilu

U beogradskom hotelu Prezident Palace nedavno je, krajem marta, održana sasvim nesvakidašnja večera po imenu Secrets of Versailles. U pitanju je događaj najavljen kao prvi u nizu srodnih dešavanja pod zbirnim nazivom Royal Dinner, a na kome je akcenat stavljen na rekreiranje aristokratskih obeda sa francuskog dvora iz perioda pre Francuske revolucije.

Večera je održana u restoranu Marija Antoaneta, u ambijentu koji asocira na luksuz i sjaj Versaja, a imena jela odabrana su u skladu sa prilikom: Grand Audiencier, The Revolution, Absolute Monarchy i Queen 's Necklace. Uz večeru u više sledova služena su vina kuća Château Purcari iz Moldavije, potom vinarije Argiolas sa Sardinije, kao i domaći aduti sa potpisom vinarije Trivanović.

Šef Aleksandar Đorđević i nenametljivo osoblje restorana potrudili su se da od ove večere, čiji je koncept osmislila marketing menadžerka Olivera Škorić, pod svetlošću sveća naprave sveobuhvatno i neobično gastronomsko iskustvo.


Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×