/
U prodaji je poslednja knjiga Entonija Bordejna
Upravo je izašao posthumno objavljeni vodič kroz mesta koja su se urezala u pamćenje čuvenom globtroteru, kuvaru i piscu

Tri godine nakon smrti slavnog kuvara i pisca, Entonija Bordejna i 22 godine od objavljivanja njegove prve knjige Poverljivo iz kuhinje (Kitchen Confidential) juče je objavljena i njegova poslednja knjiga duhovito sarkastičnog naslova Putovanja po svetu: Nepristojni vodič (World travel: An Irreverent Guide). Autori su Bordejn i njegova dugogodišnja saradnica Lori Vulever. Njih dvoje su još u martu 2017. godine počeli da rade na ovoj knjizi, ali su ozbiljno prionuli na posao tek nekoliko meseci pre njegove smrti u junu 2018.. Povodom objavljivanja knjige, Lori je za Forbes objasnila da su ona i Bordejn imali samo jedan sastanak oko knjige, ali je bio toliko produktivan kao da ih je bilo mnogo više.
- Seli smo zajedno i napravili listu mesta koja će sigurno ući u vodič. Izabrali smo mesta o kojima je Entoni imao dobro pamćenje i ona koja su mu prva pala na pamet. Naravno, još je mnogo mesta kojima je bio naklonjen, iako nisu opisana u knjizi. Jednostavno, u vodiču su mesta koja bi vam Toni preporučio da ste ga pitali - rekla je Lori u intervju za Forbs i dodala:
- Ovo je knjiga o hrani, putovanjima i životu Entonija Bordejna. Nažalost, vodič je ugledao svetlost dana bez glavnog autora i protagoniste. Ne volim da govorim u njegovo ime i nikada to ne radim, ali zaista mogu da ga zamislim veoma ponosnog i uzbuđenog jer je knjigu podelio sa avanturistima širom sveta.
Entoni Bordejn rođen je u Njujorku 1956. godine i kao mlad se zaposlio kao kuvar, radeći u nizu poznatih američkih restorana. Pažnju na sebe skrenuo je prvom knjigom Poverljivo iz kuhinje, a svetsku slavu stekao je televizijskim serijalima Kuvareva turneja, Bez rezervacije, Layover i Parts Unknown. Putujući po celom sveta, Bordejn je rušio predrasude publike, otkrivajući kulinarske bisere dalekih krajeva. Na sebi svojstven način, neopterećen društvenim konvencijama, strasno i bez dlake na jeziku delio je sa publikom svoje impresije. Bio je posebno fasciniran Azijom, pogotovo kulinarskim tradicijama Japana i Vijetnama. Jedna od njegovih epizoda snimljena je i u Hrvatskoj. Nažalost, uprkos nekolicini pokušaja i pregovora, Bordejn nikada nije došao u Srbiju.
Bordejnova posthumna knjiga može se kupiti na Amazonu po ceni od 21.5 dolara. Knjiga u elektronskom formatu za Kindle uređaje staje 24 dolara.
- Seli smo zajedno i napravili listu mesta koja će sigurno ući u vodič. Izabrali smo mesta o kojima je Entoni imao dobro pamćenje i ona koja su mu prva pala na pamet. Naravno, još je mnogo mesta kojima je bio naklonjen, iako nisu opisana u knjizi. Jednostavno, u vodiču su mesta koja bi vam Toni preporučio da ste ga pitali - rekla je Lori u intervju za Forbs i dodala:
- Ovo je knjiga o hrani, putovanjima i životu Entonija Bordejna. Nažalost, vodič je ugledao svetlost dana bez glavnog autora i protagoniste. Ne volim da govorim u njegovo ime i nikada to ne radim, ali zaista mogu da ga zamislim veoma ponosnog i uzbuđenog jer je knjigu podelio sa avanturistima širom sveta.
Entoni Bordejn rođen je u Njujorku 1956. godine i kao mlad se zaposlio kao kuvar, radeći u nizu poznatih američkih restorana. Pažnju na sebe skrenuo je prvom knjigom Poverljivo iz kuhinje, a svetsku slavu stekao je televizijskim serijalima Kuvareva turneja, Bez rezervacije, Layover i Parts Unknown. Putujući po celom sveta, Bordejn je rušio predrasude publike, otkrivajući kulinarske bisere dalekih krajeva. Na sebi svojstven način, neopterećen društvenim konvencijama, strasno i bez dlake na jeziku delio je sa publikom svoje impresije. Bio je posebno fasciniran Azijom, pogotovo kulinarskim tradicijama Japana i Vijetnama. Jedna od njegovih epizoda snimljena je i u Hrvatskoj. Nažalost, uprkos nekolicini pokušaja i pregovora, Bordejn nikada nije došao u Srbiju.
Bordejnova posthumna knjiga može se kupiti na Amazonu po ceni od 21.5 dolara. Knjiga u elektronskom formatu za Kindle uređaje staje 24 dolara.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







