/
Svaštara Concept bar

Svaštara Concept bar
Mite Ružića 8, Beograd
www.svastara.live
Svaštara je jedinstven koncept bar smešten u napuštenom dvorištu nekadašnje fabrike Kluz. Preko dana se u Svaštari prelistavaju časopisi i čitaju knjige, radi ili „samo“ uživa. Vrata su otvorena za sve kreativce, umetnike, dizajnere odeće i ostale alternativce, a povremeno se održavaju i zanimljiva dešavanja kao što je predstojeći Jesenji vašar (2-3, oktobar) na kome će pored dobre hrane i pića biti i raznih drugih zanimacija, od dobre muzike, prodaje rukotvorina, do kreativnih radionica i igranja beer ponga i stonog tenisa.
U Svaštari se piju kraft piva i ispijaju lokalna vina, a nedeljom održava piknik zbog koga je ovo mesto i zaslužilo da se nađe na listi našeg gastronomskog vodiča. Iako nema svoju kuhinju, ima veoma talentovane ljude koji su odlični i još uvek nedovoljno afirmisani kuvari. Oni u saradnji sa pančevačkom kućom Republika foodi i proizvođačima ljutih sosova od habanera Spajsoje prave odlične burgere i to od čistog junećeg mesa.
Osim burgera, na pikniku se služi i cepkano prase koje je toliko dobro da se porcije rezervišu i nekoliko dana unapred. Upravo zbog toga, vlasnici Svaštare najavljuju uskoro i otvaranje sopstvene kuhinje.
Inače, ovo je jedno je od retkih mesta za izlazak koje je uspelo da opstane i sa dobrim profitom pregura težak period za beogradsku klabing scenu.
Mite Ružića 8, Beograd
www.svastara.live
Svaštara je jedinstven koncept bar smešten u napuštenom dvorištu nekadašnje fabrike Kluz. Preko dana se u Svaštari prelistavaju časopisi i čitaju knjige, radi ili „samo“ uživa. Vrata su otvorena za sve kreativce, umetnike, dizajnere odeće i ostale alternativce, a povremeno se održavaju i zanimljiva dešavanja kao što je predstojeći Jesenji vašar (2-3, oktobar) na kome će pored dobre hrane i pića biti i raznih drugih zanimacija, od dobre muzike, prodaje rukotvorina, do kreativnih radionica i igranja beer ponga i stonog tenisa.
U Svaštari se piju kraft piva i ispijaju lokalna vina, a nedeljom održava piknik zbog koga je ovo mesto i zaslužilo da se nađe na listi našeg gastronomskog vodiča. Iako nema svoju kuhinju, ima veoma talentovane ljude koji su odlični i još uvek nedovoljno afirmisani kuvari. Oni u saradnji sa pančevačkom kućom Republika foodi i proizvođačima ljutih sosova od habanera Spajsoje prave odlične burgere i to od čistog junećeg mesa.
Osim burgera, na pikniku se služi i cepkano prase koje je toliko dobro da se porcije rezervišu i nekoliko dana unapred. Upravo zbog toga, vlasnici Svaštare najavljuju uskoro i otvaranje sopstvene kuhinje.
Inače, ovo je jedno je od retkih mesta za izlazak koje je uspelo da opstane i sa dobrim profitom pregura težak period za beogradsku klabing scenu.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







