/
Šta nas sve čeka na jedanaestom sajmu Beowine
U okviru pratećeg programa najvećeg vinskog sajma u zemlji biće reči o vinskoj kulturi i o nekim važnim regionalnim sortama

Objavljen je prateći program sajma Beowine, koji će biti svečano otvoren u četvrtak, 20. februara u 11 časova. Time je upotpunjen raspored najvećeg vinskog događaja u zemlji.
Prateći program započeće u četvrtak proglašenjem pobednika BeoWine Challenge Cup-a 2020. Istog dana biće održan i panel o ugostiteljstvu i noćnom životu. U petak u 16:30, enolog Jovica Urošević i prvakinja Srbije u penušavim vinima, somelijerka Milena Zakarić, predstaviće vertikalu grašaca. U panelu o ugostiteljstvu i restoranima, koji počinje u 15h, sučeliće mišljenja gosti i menadžeri restorana Tabor, Bela reka, Druga pjaca... U subotu u 14h biće održana tribina Vinska kultura u Srbiji. Moderator je Zlatko Živanić, a učestvuju Dejan Živkoski, predsednik Udruženja somelijera Srbije SERSA, Marija Glišić, autorka bloga Vinski kutak i Nikola Radović, menadžer restorana Angry Monk. Istog dana biće održane i degustacije vina vinarija Stojanović i Spasić, kao i panel o hotelijerstvu u Srbiji u kome će učestvovati predstavnici hotela Hyatt, Crowne Plaza, Hilton, Falkensteiner...
Sajam BeoWine traje od 20. do 23. februara, a uporedo sa njim, održava se 42. Međunarodni sajam turizma, 16. Međunarodni sajam HoReCa opreme i 16. Sajam suvenira.
U ovogodišnjem izdanju, u halama 3 i 3A Beogradskog sajma, i pod sloganom Boje i ukusi uživanja predstaviće se domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i distributeri vina. Prema najavama organizatora, preko 130 izlagača iz 14 zemalja je prijavilo učešće na BeoWine-u.
Ove godine, domaćoj vinskoj publici prvi put će biti predstavljena vina iz Gruzije, zemlje u kojoj se ono pravi u glinenim vrčevima po imenu kvevri. Tradicionalno već, pored srpskih vina, točiće se vina iz Italije, Nemačke, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske, Austrije, Turske i Bosne i Hercegovine.
Kada je reć o gastro ponudi, tu suproizvođači francuskih sireva, domaćih i hercegovačkih, kao i proizvođači hercegovačke i crnogorske pršute, uvoznici i distributeri italijanskih proizvoda…
Sajam će raditi od 10 do 19 časova, dok će se u nedelju zatvoriti sat vremena ranije. Cena karte je 400 dinara.
Prateći program započeće u četvrtak proglašenjem pobednika BeoWine Challenge Cup-a 2020. Istog dana biće održan i panel o ugostiteljstvu i noćnom životu. U petak u 16:30, enolog Jovica Urošević i prvakinja Srbije u penušavim vinima, somelijerka Milena Zakarić, predstaviće vertikalu grašaca. U panelu o ugostiteljstvu i restoranima, koji počinje u 15h, sučeliće mišljenja gosti i menadžeri restorana Tabor, Bela reka, Druga pjaca... U subotu u 14h biće održana tribina Vinska kultura u Srbiji. Moderator je Zlatko Živanić, a učestvuju Dejan Živkoski, predsednik Udruženja somelijera Srbije SERSA, Marija Glišić, autorka bloga Vinski kutak i Nikola Radović, menadžer restorana Angry Monk. Istog dana biće održane i degustacije vina vinarija Stojanović i Spasić, kao i panel o hotelijerstvu u Srbiji u kome će učestvovati predstavnici hotela Hyatt, Crowne Plaza, Hilton, Falkensteiner...
Sajam BeoWine traje od 20. do 23. februara, a uporedo sa njim, održava se 42. Međunarodni sajam turizma, 16. Međunarodni sajam HoReCa opreme i 16. Sajam suvenira.
U ovogodišnjem izdanju, u halama 3 i 3A Beogradskog sajma, i pod sloganom Boje i ukusi uživanja predstaviće se domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i distributeri vina. Prema najavama organizatora, preko 130 izlagača iz 14 zemalja je prijavilo učešće na BeoWine-u.
Ove godine, domaćoj vinskoj publici prvi put će biti predstavljena vina iz Gruzije, zemlje u kojoj se ono pravi u glinenim vrčevima po imenu kvevri. Tradicionalno već, pored srpskih vina, točiće se vina iz Italije, Nemačke, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske, Austrije, Turske i Bosne i Hercegovine.
Kada je reć o gastro ponudi, tu suproizvođači francuskih sireva, domaćih i hercegovačkih, kao i proizvođači hercegovačke i crnogorske pršute, uvoznici i distributeri italijanskih proizvoda…
Sajam će raditi od 10 do 19 časova, dok će se u nedelju zatvoriti sat vremena ranije. Cena karte je 400 dinara.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







