/
Srbija među 20 top destinacija za 2022!
Urednici portala Conde Nast Traveller imaju samo reči hvale za srpsku gastro i vinsku scenu
TAGOVI: takmičenje

Prema ocenama prestižnog američkog turističkog portala Conde Nast Traveller, Srbija je jedna od dvadeset top destinacija koju treba posetiti u 2022. godini. Mesto joj je pripalo, nekako očekivano, u kategoriji gastronomije (Best for foodies), a urednici portala u opisivanju Srbije posebno su se osvrnuli na gastronomiju, vina iz Negotinske Krajine i sa Fruške gore, ugostiteljske objekte, glavne pretendente na Mišlenove zvezde, uz zanimljiv opis generalno dobre energije glavnog grada.
- Prepuna grčkih, turskih, mađarskih i balkanskih uticaja, nije iznenađenje da je Srbija, a ponajviše njena živahna prestonica Beograd, privukla pažnju Mišlenovih gastro inspektora koji su dolazak čuvenog vodiča, posle prošlogodišnjeg odlaganja, najavili za 2022. godinu - tako počinje preporuka za Srbiju kao jednu od top dvadeset turističkih destinacija za narednu godinu u Conde Nast Traveller portalu.
- Svako može da nagađa ko će stići do Mišlenove zvezde, ali imena o kojima pričaju gastro blogeri i vodiči uglavnom se svode na arhitektonski izuzetan Salon 1905, uvek popularan Magelan u kom se služe smela guščija džigerica i predjela od bele čokolade i Enso koji vode kuvari Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković koji će vam ponuditi zeca sa sladoledom od banane i karija.
Uz gorepomenuta tri restorana, favorita za Mišlenovu zvezdu prema urednicima Conde Nast Traveller portala, preporuka nikako ne bi smela da izostane ni kada su u pitanju srpska vina, iz Negotinske Krajine i sa Fruške gore.
- Prepuna grčkih, turskih, mađarskih i balkanskih uticaja, nije iznenađenje da je Srbija, a ponajviše njena živahna prestonica Beograd, privukla pažnju Mišlenovih gastro inspektora koji su dolazak čuvenog vodiča, posle prošlogodišnjeg odlaganja, najavili za 2022. godinu - tako počinje preporuka za Srbiju kao jednu od top dvadeset turističkih destinacija za narednu godinu u Conde Nast Traveller portalu.
- Svako može da nagađa ko će stići do Mišlenove zvezde, ali imena o kojima pričaju gastro blogeri i vodiči uglavnom se svode na arhitektonski izuzetan Salon 1905, uvek popularan Magelan u kom se služe smela guščija džigerica i predjela od bele čokolade i Enso koji vode kuvari Uroš Ivošević i Nedeljko Jerković koji će vam ponuditi zeca sa sladoledom od banane i karija.
Uz gorepomenuta tri restorana, favorita za Mišlenovu zvezdu prema urednicima Conde Nast Traveller portala, preporuka nikako ne bi smela da izostane ni kada su u pitanju srpska vina, iz Negotinske Krajine i sa Fruške gore.
TAGOVI: takmičenje
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







