/
Somelijeri Srbije odmeriće snage u martu
Na osmom Takmičenju somelijera Srbije biće odabran najbolji srpski pripadnik ove profesije, koji će dobiti šansu i da zastupa našu zemlju na međunarodnim takmičenjima

Osmo Takmičenje somelijera Srbije održaće se u nedelju, 22. marta 2020. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, u organizaciji Udruženja somelijera Srbije SERSA.
Ovo će biti prilika da se odmere veštine najboljih predstavnika profesije koja u Srbiji jača iz godine u godinu, kao i da se među njima odaberu oni koji će predstavljati našu zemlju na međunarodnim somelijerskim nadmetanjima. Pravo učešća imaju sertifikovani somelijeri - članovi Udruženja somelijera Srbije, Udruženja somelijera Vojvodine, Asocijacije somelijera Šumadije i Udruženja somelijera Zlatiborskog okruga. I ovog puta očekuje se izuzetno visok kvalitet nadmetanja koje udruženje SERSA organizuje u skladu sa najvišim svetskim standardima, i uz prisustvo najuglednijih sudija iz celog sveta, članova ASI (Međunarodne asocijacije somelijera) čiji je SERSA veoma uvažen član.
Prošlo Takmičenje somelijera Srbije donelo je Srbiji i najveći dosadašnji uspeh na međunarodnoj sceni: pobednik nadmetanja održanog 2017. godine, Vuk Vuletić, postao je 2018. godine i najbolji somelijer Balkana, a prošlog marta, na takmičenju Best Sommelier of the World održanom u Antverpenu, ušao je među devetnaest najboljih somelijera na svetu.
Dosadašnji pobednici Takmičenja somelijera Srbije su:
2017. Vuk Vuletić
2014. Srđan Janjić
2012. Minja Petrović
2010. Đurđa Katić
2008. Đurđa Katić
2006. Stevan Rajta
2004. Stevan Rajta
Ovo će biti prilika da se odmere veštine najboljih predstavnika profesije koja u Srbiji jača iz godine u godinu, kao i da se među njima odaberu oni koji će predstavljati našu zemlju na međunarodnim somelijerskim nadmetanjima. Pravo učešća imaju sertifikovani somelijeri - članovi Udruženja somelijera Srbije, Udruženja somelijera Vojvodine, Asocijacije somelijera Šumadije i Udruženja somelijera Zlatiborskog okruga. I ovog puta očekuje se izuzetno visok kvalitet nadmetanja koje udruženje SERSA organizuje u skladu sa najvišim svetskim standardima, i uz prisustvo najuglednijih sudija iz celog sveta, članova ASI (Međunarodne asocijacije somelijera) čiji je SERSA veoma uvažen član.
Prošlo Takmičenje somelijera Srbije donelo je Srbiji i najveći dosadašnji uspeh na međunarodnoj sceni: pobednik nadmetanja održanog 2017. godine, Vuk Vuletić, postao je 2018. godine i najbolji somelijer Balkana, a prošlog marta, na takmičenju Best Sommelier of the World održanom u Antverpenu, ušao je među devetnaest najboljih somelijera na svetu.
Dosadašnji pobednici Takmičenja somelijera Srbije su:
2017. Vuk Vuletić
2014. Srđan Janjić
2012. Minja Petrović
2010. Đurđa Katić
2008. Đurđa Katić
2006. Stevan Rajta
2004. Stevan Rajta
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







