Šefovi se takmičili u brzom filetiranju ribe

Na nadmetanju u METRO HoReCa Centru šef Marko Lukić iz restorana Caffe Caffe & Fish, osvojio je paket vrhunske ribe u sopstvenoj težini

šefovi se takmičili u brzom filetiranju ribe
Šef Marko Lukić osvojio je paket od 90 kg ribe kao najbrži među kolegama u filetiranju ribe. Ovo takmičenje u filetiranju organizovano je u METRO HoReCa Centru povodom Dana sopstvenog poslovanja koji se širom sveta obeležava sa ciljem da se podrži preduzetnički duh.

Događaj su uveličali predstavnici ambasada u Srbiji, kao i mnogi drugi eminentni domaći i strani šefovi koji su bili u ulozi žirija. Svi takmičari imali su poseban zadatak da za što kraće vreme isfiletiraju različite vrste ribe. Izazov je bio veći jer je riba bila spakovana u posebne kutije, čiji sastav nije bio poznat učesnicima sve do trenutka otvaranja. Žiri je odabrao najbolje po ključnim kriterijumima kao što su brzina, preciznost i kvalitet filetiranja, kao i izgled fileta i količinu sastojaka. Svi takmičari su osvojili diplomu za učešće, a najbolji su osvojili specijalne nagrade - prvoplasirani takmičar paket sveže ribe u sopstvenoj težini, dok su vicešampion i trećeplasirani nagrađeni paketom METRO proizvoda.

Šampion izazova, Marko Lukić šef iz restorana Caffe Caffe & Fish je ovom prilikom izjavio:

- Ovo takmičenje je još jedan od brojnih izazova u mojoj profesionalnoj karijeri, pre svega jer je filetiranje ribe jedna od zahtevnijih tehnika. Svi smo mi majstori u svom poslu, ali nas samo finese razlikuju. Recimo da je danas definitivno bio moj dan i to baš na Dan sopstvenog poslovanja, poseban praznik za sve nas iz ugostiteljskog sveta - rekao je.

Pored ovog posebnog događaja, nedavno su u tri METRO distributivna centra u Beogradu mladi kuvari iz Junior Chefs kluba svojim veštim umećem napravili suši rolnice u rekordnoj dužini od ukupno 150 m i njima počastili prisutne posetioce u objektima.

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×