/
Restoran Vuk

Vuka Karadžića 12, Beograd
011 2629761
Ako niste jeli u Vuku, kao da niste ni bili u Beogradu, kaže slogan poznatog prestoničkog restorana Vuk. Za mnoge Beograđane ovo je mesto u koje se bar jednom godišnje ide na ručak ili večeru sa prijateljima i porodicom. Vuk je mesto za sve generacije, restoran koji već decenijama odoleva svim iskušenjima modernog ugostiteljstva, mesto u kome je hrana domaća, a porcije prave domaćinske uz atmosferu i duh starog Beograda, pa čak i leti kada po pravilu u bašti vrvi od stranaca i kada su domaći gosti u manjini.
Vuk je pravi primer dobrog restorana srpske, domaće hrane, mesto u kome će gost dobiti tačno ono što očekuje – pošteno pripremljenu tradicionalnu hranu, fine porcije, dobru rakijicu i još bolje srpsko vino, sve posluženo uz zveket čaša i tanjira i uz šarm konobara starog kova.
Hrana je domaća, pripremljena s ljubavlju i umećem – od pita i gibanica, okrepljujućih domaćih supica i čorbica, preko neizostavnih ćevapa i pljeskavica pa sve do pečenja koje se topi u ustima.
Jedan od specijaliteta kuće je ukusni, kremasti i veoma zasitni teleći pilav, a u sezoni punjenih paprika nikako ne propustite da ih ovde pojedete. Vratiće vas u detinjstvo pri prvom zalogaju, a ako biste ukus i miris davnih vremena da još upotpunite to možete uraditi sa slasnim domaćim palačinkama.
Restoran Vuk je i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.
011 2629761
Ako niste jeli u Vuku, kao da niste ni bili u Beogradu, kaže slogan poznatog prestoničkog restorana Vuk. Za mnoge Beograđane ovo je mesto u koje se bar jednom godišnje ide na ručak ili večeru sa prijateljima i porodicom. Vuk je mesto za sve generacije, restoran koji već decenijama odoleva svim iskušenjima modernog ugostiteljstva, mesto u kome je hrana domaća, a porcije prave domaćinske uz atmosferu i duh starog Beograda, pa čak i leti kada po pravilu u bašti vrvi od stranaca i kada su domaći gosti u manjini.
Vuk je pravi primer dobrog restorana srpske, domaće hrane, mesto u kome će gost dobiti tačno ono što očekuje – pošteno pripremljenu tradicionalnu hranu, fine porcije, dobru rakijicu i još bolje srpsko vino, sve posluženo uz zveket čaša i tanjira i uz šarm konobara starog kova.
Hrana je domaća, pripremljena s ljubavlju i umećem – od pita i gibanica, okrepljujućih domaćih supica i čorbica, preko neizostavnih ćevapa i pljeskavica pa sve do pečenja koje se topi u ustima.
Jedan od specijaliteta kuće je ukusni, kremasti i veoma zasitni teleći pilav, a u sezoni punjenih paprika nikako ne propustite da ih ovde pojedete. Vratiće vas u detinjstvo pri prvom zalogaju, a ako biste ukus i miris davnih vremena da još upotpunite to možete uraditi sa slasnim domaćim palačinkama.
Restoran Vuk je i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







