Prokupac se slavio i širom digitalnog prostora

Dan autohtone srpske sorte vinove loze „trendovao“ je na društvenim mrežama tokom cele Nedelje prokupca, a ponajviše 14. oktobra, na sam Dan prokupca

TAGOVI: restoran
prokupac se slavio i širom digitalnog prostora
Prokupac, autohtona sorta vinove loze koja predstavlja našu vinsku „ličnu kartu“ i ujedno najveći potencijalni adut Srbije na međunarodnom tržištu, ponovo je proslavljen tokom Dana prokupca 14. oktobra, kao i Nedelje i Karavana prokupca. Dan nakon što je završena Nedelja prokupca vreme je da se svede račun o manifestaciji koja je, ove godine uz podršku kompanije Telekom Srbija, po sedmi put okupila ljubitelje vina, vinare, trgovce, somelijere i sve ostale koji žive sa prokupcem i od njega.

Ako je suditi po društvenim mrežama, i ovogodišnji praznik prokupca završen je uspešno: Instagram, Fejsbuk i druge platforme „gorele“ su od sadržaja u vezi sa prokupcem, a restorani, vinoteke, barovi iskoristili su Nedelju prokupca da demonstriraju privrženost domaćem vinarstvu kroz reklamiranje svojih degustacija, specijalnih menija, promotivnih prodaja i drugih načina na koji su se uključili u Dan prokupca.

Salon prokupca, održan 14. oktobra na splavu Move Belgrade, bio je, reklo bi se po uticaju na mrežama, veoma „in“ mesto tog dana, čemu je zacelo doprinela i spektakularna lokacija splava, tačno naspram bedema Kalemegdanske tvrđave i Meštrovićevog Pobednika. A pažnju vinske publike privukli su i drugi događaji tog dana – predavanje o istoriji prokupca koje je održao istoričar Aleksandar Fotić, i veliki, zašto ne reći i spektakularni masterklas na kome su neki od najvećih srpskih vinara predstavili svoja reprezentativna vina od prokupca. Na mrežama su „trendovale“ i stanice Karavana prokupca – Aleksandrovac, Prokuplje, Kragujevac i Zvečan.
Prokupac, vinogradari koji ga uzgajaju i vinari koji od ove sorte prave sve bolja i uspešnija vina, i svi oni koji neguju životnu sponu sa ovom sortom, duguju zahvalnost svima koji su na mrežama ove godine širili priču o velikoj srpskoj sorti vinove loze, i tako doprineli da po sedmi put podsetimo javnost na važnost njenog čuvanja i negovanja.

Vidimo se na osmom Danu prokupca!

TAGOVI: restoran
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×