/
Predstavljene tri etikete penušavca Freixenet
Vina Carta Nevada, Cordon Negro i Cordon Rosado degustirana su u prostoru Akacia Open Concept, uz birane zalogaje i projekciju filma Doručak kod Tifanija

U prostoru Akacia Open Concept u okolini Beograda tokom oktobra predstavljene su tri etikete Freixenet penušavih vina, uz uparivanje sa hranom. Na mestu na kome se spajaju priroda i izvanredan dizajn, posetioci su imali priliku da uz birane zalogaje i uz pomoć profesionalnog somelijera degustiraju vina Freixenet Carta Nevada, Freixenet Cordon Negro i Freixenet Cordon Rosado.
Ovaj spoj nastao je zahvaljujući kompaniji G3 Spirits, koja je želela da našim vinoljupcima približi svet Freixenet penušavih vina. Dešavanje u bajkovitom okruženju upotpunila je i Freixenet ljuljaška sa krilima, gde su gosti mogli da naprave par zanimljivih fotografija.
Uz penušavo vino, za sam kraj večere, zvanice su imale priliku da uživaju u kokicama i filmu, vanvremenskom klasiku Doručak kod Tifanija.

Gradić Sant Sadurni d’Anoia je središte proizvodnje cava penušavih vina, koja su izrađena tradicionalnom šampanjskom metodom vrenja u boci. Na ovom području mnogo porodica proizvodi penušava vina, a jedna od najpoznatijih porodica je Ferer, koja proizvodi jedno od najpoznatijih penušavih vina na svetu - Freixenet. Vino se tradicionalno pravi od tri sorte grožđa: makabeu, pareljada i šarelo. Ove sorte imaju visoke kiseline, blago su aromatične i od njih se dobijaju oštra, suva vina. Godišnje se proizvede 160 miliona boca.
Freixenet penušava vina dostupna su u svim bolje snabdevenim maloprodajnim objektima širom Srbije.

Ovaj spoj nastao je zahvaljujući kompaniji G3 Spirits, koja je želela da našim vinoljupcima približi svet Freixenet penušavih vina. Dešavanje u bajkovitom okruženju upotpunila je i Freixenet ljuljaška sa krilima, gde su gosti mogli da naprave par zanimljivih fotografija.
Uz penušavo vino, za sam kraj večere, zvanice su imale priliku da uživaju u kokicama i filmu, vanvremenskom klasiku Doručak kod Tifanija.

Gradić Sant Sadurni d’Anoia je središte proizvodnje cava penušavih vina, koja su izrađena tradicionalnom šampanjskom metodom vrenja u boci. Na ovom području mnogo porodica proizvodi penušava vina, a jedna od najpoznatijih porodica je Ferer, koja proizvodi jedno od najpoznatijih penušavih vina na svetu - Freixenet. Vino se tradicionalno pravi od tri sorte grožđa: makabeu, pareljada i šarelo. Ove sorte imaju visoke kiseline, blago su aromatične i od njih se dobijaju oštra, suva vina. Godišnje se proizvede 160 miliona boca.
Freixenet penušava vina dostupna su u svim bolje snabdevenim maloprodajnim objektima širom Srbije.

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







