/
Predstavljena vrhunska vina vinarije Marjan Pitve
Vina ove vinarije se mogu naći samo u restoranu Šaran i hvarskom restoranu Kod Kapetana, i samo se tokom trajanja Dana hvarske kuhinje specijalno uvoze u Srbiju

U okviru Dana Hvarske kuhinje koji se 14. godinu za redom održavaju u restoranu Šaran, u subotu 17. februara u Wine & Coffee baru Grape u Dositejevoj ulici održana je promocija vina vinarije Marjan Pitve sa Hvara.
Vina ove vinarije se mogu naći samo u restoranu Šaran i hvarskom restoranu Kod Kapetana, i samo se tokom trajanja Dana hvarske kuhinje specijalno uvoze u Srbiju. Za tu priliku dve najpoznatije sorte bogdanuša i plavac mali na etiketi imaju oznaku restorana Šaran.
Ispred vinarije Marjan g-din Tonči Marjan predstavio je bele i crne sorte vina koje rastu na Hvaru i okolini, a u dve kategorije. Gosti su se upoznali sa bogdanušom, autohtonom sortom koja raste samo na Hvaru. U drugom delu promocije predstavljena su crvena vina Plavac mali i Plavac mali Plaža. Oba Plavca su sa područja Hvara iz oblasti Zavala (južna strana ostrva).

Specijalnim povodom otvorena je boca privatne selekcije vinarije Marjan Pitve Hvar, u veličini boce od 5 litara. Ovo vino je tajna vinarije Marjan, a ujedno kako kaze g-din Marjan, to vino je njegovo životno delo, a litar ovog vina, a s obzirom da je u pitanju minimalna količina po godišnjem prijemu, dostiže visoke cene. Na aukciji sa svrhom donacije deci Prihvatilišta sa Voždovca ova boca je licitirana na 1.500 eura.
Pored dobrog vina svi prisutni uživali su u specijalitetima hvarske kuhinje.
Dani hvarske kuhinje u restoranu Šaran trajaće do 11. marta 2018.
Vina ove vinarije se mogu naći samo u restoranu Šaran i hvarskom restoranu Kod Kapetana, i samo se tokom trajanja Dana hvarske kuhinje specijalno uvoze u Srbiju. Za tu priliku dve najpoznatije sorte bogdanuša i plavac mali na etiketi imaju oznaku restorana Šaran.
Ispred vinarije Marjan g-din Tonči Marjan predstavio je bele i crne sorte vina koje rastu na Hvaru i okolini, a u dve kategorije. Gosti su se upoznali sa bogdanušom, autohtonom sortom koja raste samo na Hvaru. U drugom delu promocije predstavljena su crvena vina Plavac mali i Plavac mali Plaža. Oba Plavca su sa područja Hvara iz oblasti Zavala (južna strana ostrva).

Specijalnim povodom otvorena je boca privatne selekcije vinarije Marjan Pitve Hvar, u veličini boce od 5 litara. Ovo vino je tajna vinarije Marjan, a ujedno kako kaze g-din Marjan, to vino je njegovo životno delo, a litar ovog vina, a s obzirom da je u pitanju minimalna količina po godišnjem prijemu, dostiže visoke cene. Na aukciji sa svrhom donacije deci Prihvatilišta sa Voždovca ova boca je licitirana na 1.500 eura.
Pored dobrog vina svi prisutni uživali su u specijalitetima hvarske kuhinje.
Dani hvarske kuhinje u restoranu Šaran trajaće do 11. marta 2018.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







