/
Oskar

Braće Baruh 6, Beograd
011 2184726
www.restoran-oskar.com
Ako ste se ikad zapitali gde beogradski ugostitelji najradije jedu, a da to nije u njihovom restoranu, odgovor je - u Oskaru. I nije Oskar samo omiljeno mesto za klopu ugostiteljima, već i svima onima koji žele najbolji kvalitet za cenu, koji znaju da za sva mesa, pa i gotovo svaku namirnicu vlasnici restorana imaju svoje dobavljače, ali i svima onima koji uživaju dok maste brkove goveđim repovima koje samo na nekoliko mesta u Beogradu možete da probate. Doduše, slasnih kao u Oskaru nema ni na jednom drugom mestu u gradu.
Oskar je restoran domaće kuhinje sa porodičnom tradicijom dugom preko dvadeset godina. Nalazi se u najlepšem, starom delu Dorćola, a sam ambijent sa tapaciranim klupama za ručavanje, uz zvuk zveketa čaša i tanjira, i one prave, stare, davno zaboravljene konobare-šmekere koji ne pamte porudžbine već zapisuju, definitivno će vas vratiti u neko davno zaboravljeno, po svemu sudeći, bolje vreme.
Svakog dana na meniju su i različita kuvana jela, od pasulja sa suvim rebrima, goveđeg gulaša i telećeg perkelta do punjenih paprika i sarmica od zelja. Gulaš od divljači sa sosom od borovnica idealan je za prvo upoznavanje sa Oskarom i njegovim jelovnikom, kao i jaretina zbog koje se na donji Dorćol dolazi i iz najudaljenijih delova glavnog grada.
Iz Oskara, retko koji vegetarijanac će izaći zadovoljan, iako je i čorba od vrganja ovde svojevrsno remek delo, ipak je ovo mesto namenjeno ljubiteljima kvalitetnog mesa i mesnih specijaliteta.
Oskar je i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.
011 2184726
www.restoran-oskar.com
Ako ste se ikad zapitali gde beogradski ugostitelji najradije jedu, a da to nije u njihovom restoranu, odgovor je - u Oskaru. I nije Oskar samo omiljeno mesto za klopu ugostiteljima, već i svima onima koji žele najbolji kvalitet za cenu, koji znaju da za sva mesa, pa i gotovo svaku namirnicu vlasnici restorana imaju svoje dobavljače, ali i svima onima koji uživaju dok maste brkove goveđim repovima koje samo na nekoliko mesta u Beogradu možete da probate. Doduše, slasnih kao u Oskaru nema ni na jednom drugom mestu u gradu.
Oskar je restoran domaće kuhinje sa porodičnom tradicijom dugom preko dvadeset godina. Nalazi se u najlepšem, starom delu Dorćola, a sam ambijent sa tapaciranim klupama za ručavanje, uz zvuk zveketa čaša i tanjira, i one prave, stare, davno zaboravljene konobare-šmekere koji ne pamte porudžbine već zapisuju, definitivno će vas vratiti u neko davno zaboravljeno, po svemu sudeći, bolje vreme.
Svakog dana na meniju su i različita kuvana jela, od pasulja sa suvim rebrima, goveđeg gulaša i telećeg perkelta do punjenih paprika i sarmica od zelja. Gulaš od divljači sa sosom od borovnica idealan je za prvo upoznavanje sa Oskarom i njegovim jelovnikom, kao i jaretina zbog koje se na donji Dorćol dolazi i iz najudaljenijih delova glavnog grada.
Iz Oskara, retko koji vegetarijanac će izaći zadovoljan, iako je i čorba od vrganja ovde svojevrsno remek delo, ipak je ovo mesto namenjeno ljubiteljima kvalitetnog mesa i mesnih specijaliteta.
Oskar je i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







