/
Miamiam

Kursulina 39, Beograd
065 280 6565
Miamiambeograd@gmail.com
Prvo su imali mali restoran i malu baštu u Kursulinoj ulici na Vračaru, pa su onda iznenada, nakon privremene odluke o ukidanju bašti u ovoj opštini, ostali bez nje. Onda su se u sred korone, da bi sačuvali biznis, preselili u duplo veći prostor sa duplo većom baštom, u istoj ulici. Nalaze se preko puta Kalenić pijace, imaju lepu baštu pod drvetom lipe i novi prolećni meni, definitivno najbolji do sada. Na čelu kuhinje su mladi kuvari, kreativci, Aca i Dača, a šarmantana vlasnica Maja veoma je posvećena ugostiteljskom poslu. Znate o kome vam pričamo, zar ne? Reč je o restoranu Miamiam, po izboru magazina Vino & Fino, ovonedeljnom restoranu nedelje.
Pažljivo odabrane namirnice i jela koja „prate sezonu“ ovde su oduvek bili imperativ, a veoma ljubazno i edukovano osoblje uvek je tu da predstavi sve što u Miamiamu možete da pojedete i popijete. Nova glavna jela dosta su zanimljiva i pomalo neočekivana, naročito svinjska plećka, dugo pečena u sosu od mleka i žalfije, napravljena po starom, gotovo zaboravljenom receptu i upotpunjena čipsom od celera, punjenim prazilukom sa raguom od ječma i pečuraka. Ovo veoma kompleksno jelo u kome je spojeno dosta različitih ukusa zaista je pravo iznenađenje, budući da Miamiam ipak malo više voli jednostavnija jela poput, na primer, pilećeg filea koji je pre pohovanja u korici od parmezana dobro odležao u marinadi. Podjednako ukusno, a dosta jednostavnije novo jelo.
U Miamiamu, i retko gde još u Beogradu, možete da jedete i dobru indijsku hranu. Vlasnica Maja provela je deo života u Indiji, i zaista, sve indijsko što se služi veoma je autentično, sa originalnom začinima. Zato, ne propustite da probate novu uprženu svinjetinu prepunu aroma koja je baš dobro zaljućena. Odlično se slaže sa indijskim hlebom rotijem i raitom od jogurta, krastavca i nane.
I na kraju, kada se sve sabere i oduzme, nova, sveža jela, nova, bolja i veća lokacija, dobar vajb i predano i nasmejano osoblje i više su nego dovoljni razlozi da Miamiam preporučimo i proglasimo restoranom nedelje.
065 280 6565
Miamiambeograd@gmail.com
Prvo su imali mali restoran i malu baštu u Kursulinoj ulici na Vračaru, pa su onda iznenada, nakon privremene odluke o ukidanju bašti u ovoj opštini, ostali bez nje. Onda su se u sred korone, da bi sačuvali biznis, preselili u duplo veći prostor sa duplo većom baštom, u istoj ulici. Nalaze se preko puta Kalenić pijace, imaju lepu baštu pod drvetom lipe i novi prolećni meni, definitivno najbolji do sada. Na čelu kuhinje su mladi kuvari, kreativci, Aca i Dača, a šarmantana vlasnica Maja veoma je posvećena ugostiteljskom poslu. Znate o kome vam pričamo, zar ne? Reč je o restoranu Miamiam, po izboru magazina Vino & Fino, ovonedeljnom restoranu nedelje.
Pažljivo odabrane namirnice i jela koja „prate sezonu“ ovde su oduvek bili imperativ, a veoma ljubazno i edukovano osoblje uvek je tu da predstavi sve što u Miamiamu možete da pojedete i popijete. Nova glavna jela dosta su zanimljiva i pomalo neočekivana, naročito svinjska plećka, dugo pečena u sosu od mleka i žalfije, napravljena po starom, gotovo zaboravljenom receptu i upotpunjena čipsom od celera, punjenim prazilukom sa raguom od ječma i pečuraka. Ovo veoma kompleksno jelo u kome je spojeno dosta različitih ukusa zaista je pravo iznenađenje, budući da Miamiam ipak malo više voli jednostavnija jela poput, na primer, pilećeg filea koji je pre pohovanja u korici od parmezana dobro odležao u marinadi. Podjednako ukusno, a dosta jednostavnije novo jelo.
U Miamiamu, i retko gde još u Beogradu, možete da jedete i dobru indijsku hranu. Vlasnica Maja provela je deo života u Indiji, i zaista, sve indijsko što se služi veoma je autentično, sa originalnom začinima. Zato, ne propustite da probate novu uprženu svinjetinu prepunu aroma koja je baš dobro zaljućena. Odlično se slaže sa indijskim hlebom rotijem i raitom od jogurta, krastavca i nane.
I na kraju, kada se sve sabere i oduzme, nova, sveža jela, nova, bolja i veća lokacija, dobar vajb i predano i nasmejano osoblje i više su nego dovoljni razlozi da Miamiam preporučimo i proglasimo restoranom nedelje.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







