/
Kulinarski superstar Marko Saso vraća se u Beograd!
Jedan od omiljenih kuvara holivudskih glumaca poput Meril Strip i Toma Kruza u Enso restoranu će spremati specijalitete sa pastom i tartufima od 15.do 17. maja
TAGOVI: fino

Poznati italijanski kuvar, šef Marko Saso, po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u Enso restoranu. Jedan od omiljenih kuvara holivudskih glumaca poput Meril Strip i Toma Kruza u Enso restoranu će spremati specijalitete sa pastom i tartufima, tri dana za redom, od 15.do 17. maja.
“Frik za tartufe”, kako vrlo često nazivaju Marka, usavršio je svoju veštinu i meni u Nju Džerziju, u Americi. Tamo je vodio restoran La Tartuferia, koji je služio jela sa svežim tartufima i proizvodima od tartufa. U Hobokenu je kuvao za Andreu Bočelija, dok je u restoranu Giorgio's u Los Anđelesu, kuvao za Toma Kruza, Dejvida Bouvija, Meril Strip i mnoge druge poznate ličnosti.
Nakon što ga je ljubav odvela na Lošinj, otvorio je svoj mali raj, šarmantnu tratoriju i tartuferiju Bora Bar. Na Lošinju je nastavio da pravi neka od najukusnijih jela, koristeći svoj omiljeni sastojak, tartufe i naravno, pastu. Preko zime, čest je gost - šef u nekim od najpoznatijih restorana u Zagrebu, a 2013. se oprobao i kao sudija u popularanoj emisiji Master Chef u Hrvatskoj.
Ukoliko ipak ne budete u mogućnosti da prisustvujete ovom festivalu italijanskih ukusa, nemojte propustiti priliku da probate novi letnji meni u Enso restoranu. Šefovi Nedeljko i Uroš su svojom stručnošću i kreativnošću kreirali novi letnji meni, koji će srpsku gastronomsku scenu podići na novi nivo i izjednačiti je sa svetskim uzorima. Meni je sezonski i sastoji se od svežih namirnica najvećeg kvaliteta, a sa menija su se već izvojili biftek, osušen u soli i aromaticnim travama, kobasica sa tri vrste senfa, grilovani tuna stejk sa pireom od jabuka i karija i sladoledom od senfa, jagnjetina “pave” i bajadera od prasetine, na podlozi od palačinke sa sipinim mastilom.
“Frik za tartufe”, kako vrlo često nazivaju Marka, usavršio je svoju veštinu i meni u Nju Džerziju, u Americi. Tamo je vodio restoran La Tartuferia, koji je služio jela sa svežim tartufima i proizvodima od tartufa. U Hobokenu je kuvao za Andreu Bočelija, dok je u restoranu Giorgio's u Los Anđelesu, kuvao za Toma Kruza, Dejvida Bouvija, Meril Strip i mnoge druge poznate ličnosti.
Nakon što ga je ljubav odvela na Lošinj, otvorio je svoj mali raj, šarmantnu tratoriju i tartuferiju Bora Bar. Na Lošinju je nastavio da pravi neka od najukusnijih jela, koristeći svoj omiljeni sastojak, tartufe i naravno, pastu. Preko zime, čest je gost - šef u nekim od najpoznatijih restorana u Zagrebu, a 2013. se oprobao i kao sudija u popularanoj emisiji Master Chef u Hrvatskoj.
Ukoliko ipak ne budete u mogućnosti da prisustvujete ovom festivalu italijanskih ukusa, nemojte propustiti priliku da probate novi letnji meni u Enso restoranu. Šefovi Nedeljko i Uroš su svojom stručnošću i kreativnošću kreirali novi letnji meni, koji će srpsku gastronomsku scenu podići na novi nivo i izjednačiti je sa svetskim uzorima. Meni je sezonski i sastoji se od svežih namirnica najvećeg kvaliteta, a sa menija su se već izvojili biftek, osušen u soli i aromaticnim travama, kobasica sa tri vrste senfa, grilovani tuna stejk sa pireom od jabuka i karija i sladoledom od senfa, jagnjetina “pave” i bajadera od prasetine, na podlozi od palačinke sa sipinim mastilom.
TAGOVI: fino
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







