/
Juliet
Internacionalno, a lično

Još jedna novosadska restoranska lokacija van užeg centra grada pokazuje da je trend „ugostiteljske decentralizacije“ uspešno prisutan u Novom Sadu gde niču zanimljiva i nova mesta koja publiku osvajaju autentičnim kulinarskim pristupom. Smešten na novoj Detelinari, razmešten na dva nivoa, modernog i udobnog enterijera, Juliet ima ponudu koja na prvi pogled izgleda „klasično“, ali zahvaljujući šefu kuhinje ima snažan lični pečat. Jelovnik varira standarde italijanske kuhinje, od pasta i rižota do pica i lazanja, dok na mesnom terenu donosi nekoliko vrlo primamljivih iskoraka. Dimljena butkica sa pireom od celera, kao i verzija u sosu od rena i mirođije zapečena sa sirom, te piletina rolovana sa rikotom i pestom od badema i pistaća uz palentu od parmezana potvrdile su drugačiji pristup od očekivanog. U slatkom delu sačekala nas je odlična krempita sa voćnim prelivom na koju su sa razlogom posebno ponosni i neobična topla pita sa borovnicom i sladoledom. Novosadska Juliet ima svog Romea u kuhinji.
Veselina Masleše 32
Novi Sad
062 702 702
Veselina Masleše 32
Novi Sad
062 702 702
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







