/
Gastro pregled: Uskoro se otvaraju restorani!
Valjda će se situacija konačno normalizovati do leta, od koga svi dosta očekuju, i gosti, i ugostitelji. Možda i previše

Iako su se domaći ugostitelji nadali da će normalno raditi za praznike, ipak će morati da se strpe do 8. maja za kada je najavljeno ponovno otvaranje kafića i restorana u našoj zemlji. Zapravo, ako se epidemiološka situacija ne pogorša, u lokalima će gosti moći da sede i unutra, dok se o otvaranju noćnih klubova i produžavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata još uvek ne razgovara. Valjda će se situacija konačno normalizovati do leta, od koga svi dosta očekuju, i gosti, i ugostitelji. Možda i previše.
U nedelji za nama, bakalar sa crnim pirinčem, tart od badema i još neka jela visoke kuhinje odletela su u svemir na probu, a stvorena je i tečna karbonara, piće sa ukusom ovog čuvenog italijanskog jela koje u stvari izgleda kao obična voda. Kreirao ga je kontroverzni italijanski kuvar Valerio Braski, mnogim gastronomima već dobro poznat po lazanji serviranoj u tubi. Rene Redžepi, čuveni šef i vlasnik nekadašnjeg najboljeg restorana na svetu, najavio je na svom fejsbuk profilu da će Nomu ponovo otvoriti prvog juna tako da slobodno možete da nastavite da maštate o odlasku u Kopenhagen i uživanju u njegovim delicijama. Radite to, zar ne?
Ali, pre nego što stignete do Redžepijevog restorana, evo i jedne mnogo bliže preporuke za odličnu gastronomsku avanturu. To je Enso, naš restoran nedelje. Osim što se na sve moguće i nemoguće načine svi zaposleni bore da sačuvaju svoje goste i spasu biznis od propadanja, prepoznatljivi su po dobroj i kvalitetnoj ponudi hrane i pića koja zadovoljava i najrazmaženija nepca Beograda.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.
U nedelji za nama, bakalar sa crnim pirinčem, tart od badema i još neka jela visoke kuhinje odletela su u svemir na probu, a stvorena je i tečna karbonara, piće sa ukusom ovog čuvenog italijanskog jela koje u stvari izgleda kao obična voda. Kreirao ga je kontroverzni italijanski kuvar Valerio Braski, mnogim gastronomima već dobro poznat po lazanji serviranoj u tubi. Rene Redžepi, čuveni šef i vlasnik nekadašnjeg najboljeg restorana na svetu, najavio je na svom fejsbuk profilu da će Nomu ponovo otvoriti prvog juna tako da slobodno možete da nastavite da maštate o odlasku u Kopenhagen i uživanju u njegovim delicijama. Radite to, zar ne?
Ali, pre nego što stignete do Redžepijevog restorana, evo i jedne mnogo bliže preporuke za odličnu gastronomsku avanturu. To je Enso, naš restoran nedelje. Osim što se na sve moguće i nemoguće načine svi zaposleni bore da sačuvaju svoje goste i spasu biznis od propadanja, prepoznatljivi su po dobroj i kvalitetnoj ponudi hrane i pića koja zadovoljava i najrazmaženija nepca Beograda.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







