/
Gastro pregled: Svetski šefovi stižu u komšiluk!
U Rovinj dolazi Masimo Botura, u Srbiji su ukinute kovid propusnike, a rat i dalje uzima svoj ugostiteljski danak

Konačno, od danas u Srbiji su ukinute kovid propusnice što znači da smo i konačno svi ponovo dobrodošli u restoranima i posle osam uveče. I bez obzira što su u poslednje vreme retko gde bile potrebne za boravak u lokalima, morate priznati da se ipak lakše diše!
Nego, da li ste znali da nam u komšiluk za manje od dva meseca dolazi čuveni Masimo Botura, italijanski šef, nosilac maksimalne tri Mišlenove zvezde za restoran Osteria Francescana koji je čak dva puta proglašen najboljim restoranom na planeti? On će biti gost na Weekend Food Festivalu koji se održava u maju u Rovinju, a društvo će mu praviti i Ana Roš, najpoznatija slovenačka šefica i prošlogodišnji najbolji kuvar na svetu Dabiz Munjoz. Sve u svemu, biće ovo jedan sjajan gastro događaj kome se baš radujem i to pod parolom „em je na moru, em je Botura“.
A u nedelji za nama, nažalost, ratna dešavanja su i dalje aktuelna. Posledice se osećaju svuda i u svim sferama života. Pre nekoliko dana, McDonalds je odlučio da zatvori svih 850 restorana u Rusiji kao odgovor na rat koji se odvija u Ukrajini. Istu odluku, istim povodom doneli su i Coca Cola i popularni Starbucks. Takođe, odlučeno je da ni na rang listi najpoznatijeg svetskog nadmetanja među restoraterima, The World’s 50 Best Restaurants, ove godine ne bude restorana iz Rusije. Inače je samo nedelju dana pre ove odluke, objavljeno da će se svečanost dodele nagrada za najbolji restoran na svetu, iz Moskve preseliti u London...
Do sledećeg vikenda,
Da rata ne bude.
Nego, da li ste znali da nam u komšiluk za manje od dva meseca dolazi čuveni Masimo Botura, italijanski šef, nosilac maksimalne tri Mišlenove zvezde za restoran Osteria Francescana koji je čak dva puta proglašen najboljim restoranom na planeti? On će biti gost na Weekend Food Festivalu koji se održava u maju u Rovinju, a društvo će mu praviti i Ana Roš, najpoznatija slovenačka šefica i prošlogodišnji najbolji kuvar na svetu Dabiz Munjoz. Sve u svemu, biće ovo jedan sjajan gastro događaj kome se baš radujem i to pod parolom „em je na moru, em je Botura“.
A u nedelji za nama, nažalost, ratna dešavanja su i dalje aktuelna. Posledice se osećaju svuda i u svim sferama života. Pre nekoliko dana, McDonalds je odlučio da zatvori svih 850 restorana u Rusiji kao odgovor na rat koji se odvija u Ukrajini. Istu odluku, istim povodom doneli su i Coca Cola i popularni Starbucks. Takođe, odlučeno je da ni na rang listi najpoznatijeg svetskog nadmetanja među restoraterima, The World’s 50 Best Restaurants, ove godine ne bude restorana iz Rusije. Inače je samo nedelju dana pre ove odluke, objavljeno da će se svečanost dodele nagrada za najbolji restoran na svetu, iz Moskve preseliti u London...
Do sledećeg vikenda,
Da rata ne bude.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







