/
Gastro pregled: Slavlje u komšiluku
U Hrvatskoj se posle devet meseci otvaraju unutrašnji delovi restorana i barova, a u Francuskoj se u ugostiteljske objekte ulazi samo sa kovid propusnicama

Dok domaći ugostitelji strahuju od mogućih novih mera, ali i od govorkanja oko obaveznih kovid propusnica bez kojih neće moći da se uđe u lokale, restorateri iz komšiluka slave. Konačno, posle devet meseci sa ograničenjem rada samo na terasama i baštama, ugostitelji u Hrvatskoj od 1. septembra goste će moći da služe i u zatvorenim delovima svojih lokala.
Po pitanju kovida i ugostiteljstva, Francuzi su i dalje najstroži. U ugostiteljskim objektima služe samo goste sa kovid propusnicama, a iako je vakcinacija građana značajno ubrzana posle odluke o tome da samo vakcinisani ili oni sa negativnim PCR testom mogu da uživaju u restoranima, dosta je onih koji ne prihvataju novonastalu situaciju i „beže“ u Belgiju na ručak ili večeru, što posebno raduje ugostitelje koji imaju lokale na samoj granici sa Francuskom.
Prošle nedelje, dobra vest za domaće ugostitelje stigla je i iz Niša kao potvrda da su ovogodišnji protesti ipak urodili plodom, jer su se na kraju vlasnici restorana i kafića u Nišu izborili da im se umanje naknade za postavljanje bašti za period od marta do oktobra. Ovo znači da će platiti zakup 20 odsto manje nego ranije.
U nedelji za nama, po izboru magazina Vino & Fino, titulu restorana nedelje poneo je novobeogradski Patrick, relativno novo mesto za ljubitelje italijanske kuhinje koje može da se pohvali dosta dobrom hranom, a pre svega odličnim picama što bi bila i moja preporuka za vas ovog kišnog vikenda.
Do sledeće subote,
Vidimo se.
Po pitanju kovida i ugostiteljstva, Francuzi su i dalje najstroži. U ugostiteljskim objektima služe samo goste sa kovid propusnicama, a iako je vakcinacija građana značajno ubrzana posle odluke o tome da samo vakcinisani ili oni sa negativnim PCR testom mogu da uživaju u restoranima, dosta je onih koji ne prihvataju novonastalu situaciju i „beže“ u Belgiju na ručak ili večeru, što posebno raduje ugostitelje koji imaju lokale na samoj granici sa Francuskom.
Prošle nedelje, dobra vest za domaće ugostitelje stigla je i iz Niša kao potvrda da su ovogodišnji protesti ipak urodili plodom, jer su se na kraju vlasnici restorana i kafića u Nišu izborili da im se umanje naknade za postavljanje bašti za period od marta do oktobra. Ovo znači da će platiti zakup 20 odsto manje nego ranije.
U nedelji za nama, po izboru magazina Vino & Fino, titulu restorana nedelje poneo je novobeogradski Patrick, relativno novo mesto za ljubitelje italijanske kuhinje koje može da se pohvali dosta dobrom hranom, a pre svega odličnim picama što bi bila i moja preporuka za vas ovog kišnog vikenda.
Do sledeće subote,
Vidimo se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







