/
Gastro pregled: Nema zime za ugostitelje na planinama
U Beogradu, restorani ne rade loše - za početak godine gostiju je sasvim dovoljno, naročito ako uzmemo u obzir da je "ceo Beograd“ trenutno na Kopaoniku

Praznici su prošli, kažu da predstoji još snežnih dana, a do kraja januara ostala je čitava večnost. No, bez obzira na sve, optimizam ne jenjava, ni kod nas „običnih“ ljudi, a ni kod ugostitelja. Čak su i Francuzi odlučili da od februara posle 16 meseci otvore klubove i barove i lagano počnu da se vraćaju normalnom ugostiteljskom životu. Kod nas, neki klubovi rade, neki ne, ali je provod nažalost daleko lošiji nego što je to bilo pre pandemije.
U Beogradu, restorani ne rade loše, naravno, uvek može i treba bolje, ali za početak godine gostiju je sasvim dovoljno, naročito ako uzmemo u obzir da je „ceo Beograd“ trenutno na Kopaoniku.
A tamo, kao što smo svi ovih dana imali prilike da vidimo na društvenim mrežama, ugostiteljstvo ne cveta, već buja, iako je, moram da priznam, ta priča o astronomskim računima sa Kopaonika koja se svake godine ponavlja više i dosadna. Ali, da se razumemo, Kopaonik nisu samo narodnjaci i „dranje“ gostiju: osim dobrih staza, ima on šta i da ponudi kada su restorani u pitanju. Dva veoma cenjena hotela, Grand i Viceroy i njihove gastronomske priče smeštene u hotelskim restoranima i barovima možda na najbolji način pokazuju koliko zapravo Kopaonik ima publiku za ozbiljniju gastronomiju od već svima dobro znane ponude u lokalnim kafanama. U Viceroy hotelu nedavno je došlo i do promena u menadžmentu. Iz hotela je otišao generalni direktor Goran Kovačević, a zamenio ga je Marko Korica koji je bio u njegovom timu od samog otvaranja hotela, te nekako znam da za Viceroy nema zime i ove zime.
Do sledećeg vikenda,
Čuvajte se.
U Beogradu, restorani ne rade loše, naravno, uvek može i treba bolje, ali za početak godine gostiju je sasvim dovoljno, naročito ako uzmemo u obzir da je „ceo Beograd“ trenutno na Kopaoniku.
A tamo, kao što smo svi ovih dana imali prilike da vidimo na društvenim mrežama, ugostiteljstvo ne cveta, već buja, iako je, moram da priznam, ta priča o astronomskim računima sa Kopaonika koja se svake godine ponavlja više i dosadna. Ali, da se razumemo, Kopaonik nisu samo narodnjaci i „dranje“ gostiju: osim dobrih staza, ima on šta i da ponudi kada su restorani u pitanju. Dva veoma cenjena hotela, Grand i Viceroy i njihove gastronomske priče smeštene u hotelskim restoranima i barovima možda na najbolji način pokazuju koliko zapravo Kopaonik ima publiku za ozbiljniju gastronomiju od već svima dobro znane ponude u lokalnim kafanama. U Viceroy hotelu nedavno je došlo i do promena u menadžmentu. Iz hotela je otišao generalni direktor Goran Kovačević, a zamenio ga je Marko Korica koji je bio u njegovom timu od samog otvaranja hotela, te nekako znam da za Viceroy nema zime i ove zime.
Do sledećeg vikenda,
Čuvajte se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







