/
Gastro pregled: Lepo vreme i lepe vesti
Euronews je objavio tekst o Mišlenovim favoritima za Srbiju, u Beogradu je gostovao Bobo Ćere, a svetski kulinarski superstarovi ponovo ulaze u formu

Iako još nema ni traga ni glasa od Mišlena u Srbiji, prošla nedelja nekako je bila u znaku njegovih zvezdica. U Euronewsu, na dan kada je ova medijska kuća dobila i srpsko izdanje, izašao je veoma dobar tekst o favoritima za srpsko izdanje vodiča. Zatim je u Legatu 1903, jednom od često spominjanih kandidata za zvezdu, gostovao veliki Bobo Ćere, italijanski šef i vlasnik restorana DaVittorio iz Bergama. On je zajadno sa šefom kuhinje Legata Bojanom Lacmanovićem kuvao domaćim gastronomima i znalcima. Deluje mi kao da ova dva događaja možda najavljuju da se dolazak vodiča u Srbiju baš približio. Nadam se, videćemo uskoro.
Titulu restorana nedelje po izboru Vino & Fino magazina ponela je stara Gostiona kod Četiri lava iz Sremskih Karlovaca, mesto koje je posle dugo godina ponovo zablistalo kao nekad. Hrana je lokalna, kao i vino, ambijent poprilično autentičan, a bašta veoma lepa, u hladovini, pod krošnjama drveća. Mesto za svaku preporuku.
Novo i novo
U svetu se, za nekoliko dana, ponovo otvara Noma, a Rene Redžepi, šef i vlasnik, počeo je na svom Instragram profilu polako da objavljuje neka jela sa novog menija, kao i ona kojima je malo falilo da uđu na meni. Po fotografijama, deluje kao da je slavni šef ovog puta uspeo da prevaziđe čak i samog sebe. Novi jelovnik biće važeći od 1. juna kada restoran počinje sa radom pa sve do 11. septembra 2021. pa ako vas put nanese u tom pravcu, sa dovoljno love u džepu i pre svega dovoljno sreće da baš tada neko otkaže svoju rezervaciju, a vi upadnete umesto njega, a možete samo i da zapratite Reneov profil na Instagramu i „parite“ oči ko i ja.
Juče je i Mario Kolagreko, šef čuvenog Mirazura, trenutno najboljeg restorana na svetu, najavio otvaranje svog novog restorana, tu, u komšiluku, na Azurnoj obali. Novi restoran nalaziće se na poslednjem spratu jednog novog hotela sa pogledom na Mediteran. U toku su finalni radovi na enterijeru restorana, a preostalo je još malo i jelovnik da se dotera. Ali se zna da će tema biti more, Kolagrekova omiljena. Baš kao i moja.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se!
Titulu restorana nedelje po izboru Vino & Fino magazina ponela je stara Gostiona kod Četiri lava iz Sremskih Karlovaca, mesto koje je posle dugo godina ponovo zablistalo kao nekad. Hrana je lokalna, kao i vino, ambijent poprilično autentičan, a bašta veoma lepa, u hladovini, pod krošnjama drveća. Mesto za svaku preporuku.
Novo i novo
U svetu se, za nekoliko dana, ponovo otvara Noma, a Rene Redžepi, šef i vlasnik, počeo je na svom Instragram profilu polako da objavljuje neka jela sa novog menija, kao i ona kojima je malo falilo da uđu na meni. Po fotografijama, deluje kao da je slavni šef ovog puta uspeo da prevaziđe čak i samog sebe. Novi jelovnik biće važeći od 1. juna kada restoran počinje sa radom pa sve do 11. septembra 2021. pa ako vas put nanese u tom pravcu, sa dovoljno love u džepu i pre svega dovoljno sreće da baš tada neko otkaže svoju rezervaciju, a vi upadnete umesto njega, a možete samo i da zapratite Reneov profil na Instagramu i „parite“ oči ko i ja.
Juče je i Mario Kolagreko, šef čuvenog Mirazura, trenutno najboljeg restorana na svetu, najavio otvaranje svog novog restorana, tu, u komšiluku, na Azurnoj obali. Novi restoran nalaziće se na poslednjem spratu jednog novog hotela sa pogledom na Mediteran. U toku su finalni radovi na enterijeru restorana, a preostalo je još malo i jelovnik da se dotera. Ali se zna da će tema biti more, Kolagrekova omiljena. Baš kao i moja.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se!
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







