Gastro pregled: Inovacije i kreacije

U vreloj, letnjoj nedelji za nama radovali su nas Iznenađujući i novi ukusi sladoleda, kao i nova picerija koja nudi autentični ukus Italije

gastro pregled inovacije i kreacije
Nedelja za nama bila je možda najtoplija koju pamtim u Beogradu, pa logično, i nedelja u znaku sladoleda i to totalno neočekivanih ukusa kao na primer, sladoleda od smokija, novog kontroverznog ukusa koji je nastao kao rezultat saradnje dva poznata brenda, Moritz Eis i Štark. Smoki sladoled nije jedini, ali se o njemu najviše priča, a tu su i sladoled sa ukusom bananice, Menaž čokolade i čuvenih Najlepših želja.

Prošla nedelja je i za čuvenog francuskog šefa Alena Dikasa bila u znaku sladoleda. Pre nekoliko dana otvorio je svoju prvu sladoledžinicu, naravno u Parizu, i tako ostvario svoj san iz detinjstva. Dikas uskoro otvara još jedan lokal u Parizu, restoran Sapid, u kom će, kako je nedavno objašnjavao za francuske medije, cene biti razumne, a obroci bazirani na povrću.

Tokom minule nedelje je i Gordon Remzi najavio da planira da otvori potpuno drugačiji i nesvakidašnji restoran u Bostonu, sa sedam različitih celina, sa posebnim odeljkom za sirovu hranu.

Pričalo se i o novoj piceriji na Vračaru, Pietra, trendi mestu koje nudi pice za koje znalci kažu da mogu da pariraju čak i onima iz Majstora i Margarite. Budući da do sada bolje pice u Beogradu od Margaritinih nisam probala, Pietra će biti moja sigurna gastro destinacija za isprobavanje ovog leta. Baš kao i novi, fine dining restoran na Jadranu, u Ulcinju. Zove se The Knife, i po onome što se može zaključiti iz menija, zaista obećava. Otvoren je samo u vreme večere, jedan je od retkih na crnogorskom primorju koji u ponudi ima wagyu govedinu i već je izmamio osmehe mnogim jadranskim gurmanima. I za kraj, podsetnik da posetite i prvi beogradski festival burgera na Kališu. Za to vremena imate još danas i sutra, a moja preporuka je da posetite kućiću u kojoj se peku burgeri iz novosadskog Toster bara. Delicious!

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×