/
Gastro pregled: I Dubai voli balkansku hranu
Rusija je ostala bez ceremonije proglašenja najboljih restorana, sajt iz Dubaija ponovo hvali restoran balkanske kuhinje 21 grams, a naš najbolji somelijer vratio se ugostiteljstvu

Nakon invazije ruskih snaga na Ukrajinu koja je počela prošle srede, tim najpoznatijeg svetskog izbora među restoraterima, čuveni The World’s 50 Best Restaurants, doneo je odluku da ceremoniju dodele nagrada ne održi u julu u Rusiji kako je prvobitno bilo planirano. Umesto u Moskvi, dodela priznanja, objavljeno je na zvaničnoj Instagram stranici ovog izbora, trebalo bi da bude održana u Londonu.
Prošle nedelje stigla je i lepa vest za ljubitelje balkanske hrane: jedan dosta manji izbor top restorana koji proglašava sajt FooDiva, a koji se već deset godina bavi recenzijama restorana u Dubaiju, uvrstio je na svoju listu najboljih za 2022. godinu restoran balkanske kuhinje 21 grams na čijem čelu je talentovana Staša Tončev, glavna šefica i vlasnica, rođena Novosađanka koja živi i radi u Dubaiju. Staša se sa svojim restoranom na listi izabranih nalazi već četvrtu godinu za redom, a ovog puta osim uvek hvaljenog bureka razlog za preporuku je i nova, bolja lokacija na kojoj se restoran odnedavno nalazi.
I još jedna lepa vest, za kraj, ako niste već čuli do sada, Vuk Vuletić, najuspešniji somelijer u Srbiji se ponovo vraća u ugostiteljstvo i zajedno sa još jednim partnerom otvara u martu restoran Pinot na Novom Beogradu, u naselju West 65, i to je mesto od koga svi mnogo očekujemo.
Do sledećeg vikenda,
Čuvajte se.
Prošle nedelje stigla je i lepa vest za ljubitelje balkanske hrane: jedan dosta manji izbor top restorana koji proglašava sajt FooDiva, a koji se već deset godina bavi recenzijama restorana u Dubaiju, uvrstio je na svoju listu najboljih za 2022. godinu restoran balkanske kuhinje 21 grams na čijem čelu je talentovana Staša Tončev, glavna šefica i vlasnica, rođena Novosađanka koja živi i radi u Dubaiju. Staša se sa svojim restoranom na listi izabranih nalazi već četvrtu godinu za redom, a ovog puta osim uvek hvaljenog bureka razlog za preporuku je i nova, bolja lokacija na kojoj se restoran odnedavno nalazi.
I još jedna lepa vest, za kraj, ako niste već čuli do sada, Vuk Vuletić, najuspešniji somelijer u Srbiji se ponovo vraća u ugostiteljstvo i zajedno sa još jednim partnerom otvara u martu restoran Pinot na Novom Beogradu, u naselju West 65, i to je mesto od koga svi mnogo očekujemo.
Do sledećeg vikenda,
Čuvajte se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







