Gastro pregled: Gde na prvomajski ručak?

Praznik rada može da se slavi i potpunim neradom, koji podrazumeva i odlazak u restoran na prvomajski ručak, poželjno negde u prirodi

gastro pregled gde na prvomajski ručak
Šta mislite, hoće li biti kiše ovog prvog maja ili će nas ove godine zaobići? Čini mi se da dugo nije, a i vredi li uopšte planirati uranak i noćenje u prirodi kada, po pravilu, baš tih dana lije ko iz kabla? Ali, nije priroda jedina opcija. Praznik rada može da se slavi i totalnim neradom, koji podrazumeva i odlazak u restoran na prvomajski ručak. U tom slučaju, izbor najčešće pada na restorane koji se nalaze u prirodi, uglavnom na obodima grada. Jedan od njih je Topčiderac i njegova zelenilom okupana bašta koja je verovatno i najveća restoranska bašta u Beogradu. Ovaj restoran je uvek posebno popularan u vreme praznika kao i vikendom kada je vreme za branč. Ponuda je dosta dobra i raznovrsna, a odnos cene i kvaliteta na pravom mestu. Super je i za klince jer ima baš dobro i prostrano dečije igralište u sklopu same bašte.

Eko Park na Avali takođe može da bude dobra zamena za pravi uranak. Priroda, veliko imanje, razni sadržaji za decu, životinje i dosta ozbiljan restoran nagoveštavaju fino proveden praznični dan, a za celodnevnu imitaciju prvomajskog praznovanja, dobra je i Kabinet pivara na Kosmaju: velika livada za leškarenje i ispijanje uvek dobrog Kabinetovog zanatskog piva i uživanje u ukusnim zalogajima. Super je i što u slučaju kiše imate opciju da se popnete u odličan restoran na čijem je čelu takođe odlični, šef Dejan Maksimović, zvani Maks. Samo ne zaboravite da se prethodno najavite, jer je rezervacija neophodna za boravak u restoranu.

Ako ste se na kraju odlučili da ipak provedete dan „za roštiljem“ negde u prirodi, možda će vam biti od koristi informacija da su momci iz Bitni Špirsa kreirali sjajan takozvani prvomajski kit za prvu pomoć sačinjen od šest sirovih burgera, čedar sira, Bitni sosa i zemički. Sjajna ideja, zar ne?

Srećan Prvi maj!

Do sledećeg vikenda,

Čuvajte se.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×