Dealkoholizovano vino stiglo je i u Srbiju

Vina Bon Voyage imaju manje od 0.5 procenata alkohola, a distributer Tim 99 navodi da ih mogu konzumirati i oni kojima je alkohol privremeno ili trajno zabranjen

dealkoholizovano vino stiglo je i u srbiju

U našoj zemlji od nedavno se može kupiti linija vina Bon Voyage, sa smanjenim sadržajem alkohola - manje od 0.5 procenata. Distributer Tim 99 odlučio je da uveze prve količine ovog "trendi" napitka velikog francuskog proizvođača LGCF, i to u dve etikete - kaberne sovinjon i šardone.

Vina sa minimalnim sadržajem alkohola predstavljaju rastući segment na globalnom tržištu, na kome je sve izraženija želja potrošača za lakim napicima sa malo alkohola, a koja u velikoj meri zadržavaju aromatske osobine svoje "velike braće". U kući Tim 99 kažu da je ovo jedno takvo piće, koje mogu da bezbedno konzumiraju i osobe koje inače ne smeju da piju alkohol.

- Dealkoholizovano vino je pogodno za sve ljubitelje vina koji privremeno ili trajno ne smeju da konzumiraju alkohol. Mogu ga konzumirati trudnice, dojilje, starije osobe koje su pod terapijom, vozači, kao i svi oni koji su stavili akcenat na svoje zdravlje smanjenjem ili prestankom konzumacije alkohola - navode u kompaniji Tim 99.

Dealkoholizovano vino dobija se tako što se klasično vino stavlja u posebne posude u kojima se zagreva na 30 stepeni Celzijusa. Na ovoj temperaturi, navode u kompaniji Tim 99, vino zadržava sve svoje karakteristike, a alkohol isparava. Proces se izvodi u tri vezana ciklusa nakon kojih se dobija dealkoholizovano vino. U ovom slučaju rezultat je kaberne sovinjon granatno crvene boje sa ljubičastim i crnim prelivima, ukusa, kako navodi distributer, crvenog voća i crne ribizle sa začinskim tonovima, kao i šardone sjajne boje i zlatnih odraza i sa aromom bagrema, badema, putera i vanile.

Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×