Danuška Kumara je novi šef kuhinje u Hajatu

Šef Danuška može da se pohvali izuzetnim veštinama u skoro svim tipovima azijske kuhinje, kao što su kuhinja iz Šri Lanke, Indije, Vijetnama, Singapura, Indonezije i Tajlanda

danuška kumara je novi šef kuhinje u hajatu

U hotelu Hyatt Regency Beograd počeo je sa radom Danuška Kumara, ugledni kuvar i novi šef kuhinje restorana Metropolitan Grill.

Prethodnih nekoliko godina, šef Danuška je radio u Aziji, Bliskom Istoku, Evropi i Africi. Ovo je njegov veliki povratak u srpsku prestonicu, gde je već bio deo Hyatt Regency Beograd tima u periodu od 2010. do 2014. godine.

Šef Danuška je poreklom iz Šri Lanke. U toj zemlji je započeo profesionalnu karijeru, nakon čega je otišao da radi u Grand Hyatt Dubai hotel gde je usavršio svoje kulinarske sposobnosti. Takođe se usavršavao u nekim od najprestižnijih hotela u Evropi i stekao iskustvo u modernoj evropskoj, italijanskoj, mediteranskoj i srpskoj kuhinji. Kako kažu u Hajatu, šef Danuška može da se pohvali izuzetnim veštinama u skoro svim tipovima azijske kuhinje, kao što su kuhinja iz Šri Lanke, Indije, Vijetnama, Singapura, Indonezije i Tajlanda.

Danuška Kumar kaže da se u svom poslu susreće se sa raznim izazovima, a jedan od njih je da mora da ustaje veoma rano iako je prethodnu noć do kasno ostao u kuhinji. Međutim, on smatra da se umor lako prevazilazi ukoliko se radi u prijatnoj atmosferi, sa timom koji je posvećen i ima pozitivan pristup.

Šef Danuška među svojim priznanjima ima i bronzanu medalju koju je osvojio za meni od pet jela u Šri Lanci. Takođe je nagrađivan od strane svojih kolega i Hyatt korporacije, tokom rada u Grand Hyatt hotelu u Dubaiju.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
×