/
Čuveni šef nudi besplatan obrok vakcinisanima
Hoze Andres poklanja vaučere od 50 dolara svim gostima koji u njegovim restoranima pokažu dokaz o izvršenoj imunizaciji posle 8. maja

Poznati kuvar i trenutno možda najslavniji humanitarac među šefovima, Hoze Andres, odlučio je da ponudi vaučere od 50 dolara za konzumaciju u njegovim restoranima u Vašingtonu sve dok se u toj državi ne vakciniše 70 odsto populacije. Pravo na bonus klopu u nekom od njegovih čuvenih restorana imaju svi koji su vakcinisani posle 8. maja jer su, kako je objasnio na svom Tviter nalogu, vaučeri namenjeni pre svega onima koji odlažu vakcinaciju.
U Vašingtonu je vakcinisano oko 36 posto populacije, a brojka od 70 odsto vakcinisanih trenutno se čini nedostižnom. Zato se veliki Hoze i odlučio na ovakav potez, da pokuša da podstakne građane da se što pre vakcinišu.
- Ovo je način da kao građanim pomognem da se promeni mišljenje onih koji još uvek nisu sigurni da li žele da se vakcinišu - rekao je Andres za MSNBC.
Andres je od početka pandemije glasni zagovornik vakcinacije i nošenja maski, a njegova neprofitna organizacija World Central Kitchen neumorno radi na tome da prehrani one kojima je pomoć najpotrebnija, kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i u ostatku sveta.
Za svoj trud i rad (i, naravno kuvanje) Andres je prošle godine nagrađen Baskijskim svetskim kulinarskim priznanjem koje se dodeljuje šefovima koji u svom radu spajaju društveni aktivizam i posvećenost gastronomiji.
U Vašingtonu je vakcinisano oko 36 posto populacije, a brojka od 70 odsto vakcinisanih trenutno se čini nedostižnom. Zato se veliki Hoze i odlučio na ovakav potez, da pokuša da podstakne građane da se što pre vakcinišu.
- Ovo je način da kao građanim pomognem da se promeni mišljenje onih koji još uvek nisu sigurni da li žele da se vakcinišu - rekao je Andres za MSNBC.
Andres je od početka pandemije glasni zagovornik vakcinacije i nošenja maski, a njegova neprofitna organizacija World Central Kitchen neumorno radi na tome da prehrani one kojima je pomoć najpotrebnija, kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i u ostatku sveta.
Za svoj trud i rad (i, naravno kuvanje) Andres je prošle godine nagrađen Baskijskim svetskim kulinarskim priznanjem koje se dodeljuje šefovima koji u svom radu spajaju društveni aktivizam i posvećenost gastronomiji.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







