/
Beogradski restoran - dobitnik prestižne nagrade
Langouste na listi restorana zbog kojih vredi doći u Srbiju

Poznati beogradski restoran Langouste jedan je od glavnih domaćih favorita za dobijanje Mišlenove zvezde. Dok čekamo na mišljenje čuvenih i strogih inspektora, stigla je vest da je Langouste nagrađen drugim, ali veoma prestižnim priznanjem. Reč je o nagradi cenjene La Liste koja svake godine za međunarodne putnike rangira hiljadu najboljih restorana na svetu i to na osnovu publikacija i recenzija u medijima i relevantnim vodičima.
Ove godine, umesto rang liste od hiljadu najboljih restorana, dodeljene su nove posebne nagrade ugostiteljima koji su i pored pandemije, zaključavanja i zatvaranja, imali hrabrosti da nastave da se bore za svoju profesiju. Nagrađeno je 30 šefova iz 18 zemalja, a među njima je i Gijom Iskandar, sjajni šef koji je već nekoliko godina na čelu prestoničkog fine dining restorana Langouste.
- Bili smo veoma iznenađeni i počastvovani, nismo ni pretpostavljali da ćemo dobiti ovo priznanje. Drago nam je da su iz La Liste prepoznali sve što Langouste radi i da smo nagrađeni za naš rad i posvećenost tokom prošle, veoma teške godine - rekao je šef Gijom Iskandar za Vino & Fino.
Sredinom januara dodeljene su nove nagrade u nekoliko kategorija, a Langouste osvojio nagradu u kategoriji restorana zbog kojih je vredno preći kilometre da biste jeli. Ova kategorija ponela je naziv Hidden Gem (Skriveni dragulj).
- Langouste je dugo bio mesto okupljanja celog Beograda: predivan pogled na Dunav, stolovi prekriveni belim stolnjacima, koktel bar na terasi i kuvanje koje je uvek bilo fokusirano na ribu i morske plodove, precizno i fino, zahvaljujući Gijomu Iskandaru, bivšem kuvaru restorana Garance u Parizu, i restorana Passard, Passedat i Banzo - navedeno je u saopštenju La Liste.
Ove godine, umesto rang liste od hiljadu najboljih restorana, dodeljene su nove posebne nagrade ugostiteljima koji su i pored pandemije, zaključavanja i zatvaranja, imali hrabrosti da nastave da se bore za svoju profesiju. Nagrađeno je 30 šefova iz 18 zemalja, a među njima je i Gijom Iskandar, sjajni šef koji je već nekoliko godina na čelu prestoničkog fine dining restorana Langouste.
- Bili smo veoma iznenađeni i počastvovani, nismo ni pretpostavljali da ćemo dobiti ovo priznanje. Drago nam je da su iz La Liste prepoznali sve što Langouste radi i da smo nagrađeni za naš rad i posvećenost tokom prošle, veoma teške godine - rekao je šef Gijom Iskandar za Vino & Fino.
Sredinom januara dodeljene su nove nagrade u nekoliko kategorija, a Langouste osvojio nagradu u kategoriji restorana zbog kojih je vredno preći kilometre da biste jeli. Ova kategorija ponela je naziv Hidden Gem (Skriveni dragulj).
- Langouste je dugo bio mesto okupljanja celog Beograda: predivan pogled na Dunav, stolovi prekriveni belim stolnjacima, koktel bar na terasi i kuvanje koje je uvek bilo fokusirano na ribu i morske plodove, precizno i fino, zahvaljujući Gijomu Iskandaru, bivšem kuvaru restorana Garance u Parizu, i restorana Passard, Passedat i Banzo - navedeno je u saopštenju La Liste.
Vino & Fino je magazin koji se bavi vinom, vinskom i gastronomskom kulturom u Srbiji i regionu. Postoji od 2011. godine, štampa se u 11 000 primeraka i distribuira besplatno restoranima, vinotekama, hotelima, kafićima i vinarima u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, menadžerima i direktorima većih kompanija, kao i ljubiteljima vina i finih stvari. Magazin okuplja vinske stručnjake iz Srbije i regiona, uz značajnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih imena iz oblasti vinske kulture i gastronomije.
🡅
.webp)
(2).webp)







